Film Wanted (2008)

Wesley Gibson (James McAvoy) je účetní, který žije všedním životem – má otřesnou šéfovou, pěknou přítelkyni, kterou mu spravuje jeho přítel… Gibsonův otec (nájemný vrah), o kterém Wesley nemá ani ponětí,  je v léčce zastřelen. A nyní je na řadě Wesley! Stejný vrah, který zastřelil jeho otce, se nyní snaží zastřelit i jeho syna. Před smrtí ho zachraňuje žena jménem Fox (Angelina Jolie). Wesley zjišťuje, že jeho otec byl vůdce Bratrstva zabijáků, a že nyní on má po něm převzít jeho úlohu. Veškeré bohatství otce bratrstvo na něj převedlo a nyní je Wesley bohatý muž. Proto strašné šéfové říká, co si o ni myslí… kamarádovi, se kterým je nevěrná jeho dívka, dává před hubu klávesnicí… a z práce odchází. Nejprve bratrstvo Wesleyho testuje a učí, poté se z něj stává superzabiják, jako byl jeho otec. Wesley je odhodlán najít toho, kdo zradil bratrstvo a zabil mu otce – Crosse. Jenže později se ukáže, že bratrstvo lhalo a jeho otec je úplně někdo jiný – bratrstvem proklínaný Cross, kterého Wesley zabil. A to Wesley už ví, že bratrstvo to má spočitaný!

Pěkná scéna (ale samozřejmě nereálná) je, když Angelina Jolie vjede žigulíkem do Pendolína 🙂

Wanted je pěkný akční film, u kterého se určitě nebude nudit 😉 Film byl točen v České republice a je podle komiksovové předlohy Marka Millara a kreseb J. G. Jonese.

Ve filmu hrají: Morgan Freeman, James McAvoy, Angelina Jolie, Thomas Kretschmann, Common, Kristen Hager, Terence Stamp, Marc Warren, Brian Caspe, Konstantin Chabenskij, Dato Bakhtadze, David O’Hara, Chris Pratt, Lorna Scott, Sophiya Haque a další

Wanted

Wanted

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *