Film Silent Hill (2006)

Náměsíčná adoptivníní dcera Charon vyslovuje nekontrolovatelně pořád dokola jméno města Silent Hill. Rodiče Rose a Christopher již nevědí, co s milující dcerou mají dělat. I když Charon navštěvuje lékaře a bere léky, tak se její stav nijak nelepší. Proto se matka Rose rozhodne (bez vědomí manžela) navštívit město Silent Hill. Nervózní rose Rose cestou do města potkává policistku Cibyl Bennet na motorce, Rose zpanikaří a policistce ujíždí, odbočuje do městečka Silent Hill. Cestou se však začnou dít divné věci – elektronika ve voze selhává, přes silnici přechází duch malé dívky.  Rose strhává volant, aby dívku nesrazila. Nárazem ztrácí vědomí. Rose se probouzí na začátku Silent Hillu v mezičasovém prostoru, kde je mlha a z nebe padá popel. V zápětí však zjišťuje, že je Charon pryč z vozu. Rose nechává manželovi vzkaz ve schránce a samozřejmě se vydává dcerku hledat. Jakmile si manžel zprávu ve špatné kvalitě vyslechne, tak se obě vydá hledat. Po chvíli Rose dcerku zahlédne a běží do útrob města duchů, kde na ní čekají ohavné příšery. V Silent Hillu, mezičasovém prostoru, se také objevuje policistka Cibyl, která nejprve Rose zatýká. Když ale zjistí, co vše se ve městě děje, tak společně hledají Charon a bojují proti příšerám. Nejsou to pouze příšery, kdo dychtí po jejich životech! Po krku jim jdou i místní „věřící“, které vede šílená fanatička.
Zajímavá příšera je démon, který má místo hlavy takovou stříšku 🙂 Velice se mi líbí okamžiky, kdy dvě pěkné blondýnky procházejí městem duchů a bojují proti příšerám. Ovšak konec filmu je opravdu síla. Myslím, tím ty sektářský fanatici, co jsou v kostele rozřezáni ostnatým drátem. Ve filmu je mnoho nelogických věcí, ale přesto mám tento film rád 🙂 Doufám, že se dočkáme jednou pokračování Silent Hill 2.

Film Silent Hill byl natočen dle stejnojmenné série her od firmy Konami Entertainment. Depresivní atmosféra Silent Hillu jistě nadchne všechny příznivce hororu.

Silent Hill

Silent Hill

Silent Hill

2 komentáře u “Film Silent Hill (2006)

  1. V tomhle filmu jsou věci, které mi přijdou trošku „přitažené za vlasy“, ale jinak je tenhle film pěkný 😉

  2. nekdo:

    Tam je potřeba pořád myslet na to, že Rose je v mezičasovém prostoru. Pokud si tohle divák neuvědomuje, tak tápe…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *