Film Kokain / Blow (2001)

Kokain je film o drogách. Je inspirován skutečným příběhem pašeráka drog a drogového dealera, který v 60. a 70. letech dodával kokain z Kolumbie snad všem feťákům z Ameriky. George Jung (Johnny Depp) začínal se svým kámošem z dětství prodávat marihuanu, z čehož vydělával pěkné peníze. Poté byl Jung na 16 měsíců ve vězení, samozřejmě kvůli drogám. To však byla spíše škola kriminálníků. Když tam Jung nastupoval, tak byl dealer marihuany, ale když z vězení odcházel, tak byl už dealer kokainu. Jung se žení s Mirthou (Penélope Cruz) a má s ní jednu dceru. Jung není jen dealer drog, sám si rád kokain i šňupne. Stejně tak jeho manželka Mirtha, ta dokonce i v těhotenství. Nakonec ho zradí jeho přátelé a policie ho zatýká s velkým množstvím kokainu. Je mu jasné, že si ve vězení posedí nějakou dobu.
Líbí se mi scéna, kdy Jung sedí v bance u stolu a bankovní úředník mu říká, že všechny banky panamská vláda znárodnila, tedy i jeho peníze. Kouká jako péro z gauče 🙂

To, co Jung  dělal, je odporné. Zničil život mnoha lidem, možná právě i dcerám jiných rodičů. Díky němu jistě zemřelo mnoho lidí. Za to vše dostal to, co si zasloužil. Jung může být propuštěn nejdříve v roce 2015. Po uvěznění toužil Jung po tom, aby ho ve vězení navštívila jeho dcera. To se stalo až po odvysílání tohoto filmu.

Film Kokain / Blow (2001)

Film Kokain / Blow (2001)

George Jung
Skutečný George Jung

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *