Film Hodinu nevíš (2009)

Hodinu nevíš je film, který je inspirován případem tzv. heparinového vraha. V žádném případě se nejedná o přesný popis tohoto mediálně známého případu Petra Zelenky, který havlíčkobrodské nemocnici zabil  sedm lidí.
Hynek (Václav Jiráček) chtěl být doktor, když mu to nevyšlo, tak šel dělat do nemocnice sanitáře. Pacient pan Sládek, Hynka prosí, ať mu pomůže na onen svět, což Hynek opravdu činí. Vzápětí však zjišťuje, že byl pan Sládek takřka vyléčen. Z narušeného Hynka je vrah z nemocničního prostředí! Nejhorší na tom všem je, že pan Sládek byl teprve začátek… Injekci s heparinem píchá Hynek jedné pacientce, která následně umírá. Zakrátko velkou dávku heparinu podává další pacientce, která má zástavu srdce. Po oživování pacientka přežije, ale má nevratně poškozený mozek. Hynek si nedá pokoj, a pacientce Peterkové, opět podává heparin. Těch mrtvích je už nějak moc, toho si všímají už i lékaři. Mezitím umírá další pacient a doktorům je jasné, že tam někdo systematicky zabíjí pacienty. Hynek je v podezření! Primář kontaktuje ředitele nemocnice, ten ale odmítá informovat policii, chce aby byl pachatel chycen při činu.

Film má působivou atmosféru, ze které až mrazí.

Ve filmu hrají: Václav Jiráček, Ivan Franěk, Zita Kabátová, Stanislav Zindulka, Jana Pehrová-Krausová, Marián Geišberg, Zuzana Kronerová, Jaroslava Adamová, Stanislav Fišer, Marko Igonda, David Švehlík, Jaromír Dulava, Libuše Švormová, Petra Nesvačilová, Miroslav Táborský, Miriam Kantorková, Jitka Smutná, Robin Soudek, Vlastina Svátková, Iveta Jiřičková, Dana Syslová,  Lucia Lužinská, Jarek Hylebrant, Jan Vlasák, Tereza Macková, Daniel Margolius, Jaroslav Plesl, Bohuslava Habovčíková, Dan Svátek, Eva Leinweberová, Jan Kindl, Tomáš Pustina, Miroslav Skačáni, Martin Kotouč, Karel Heřman a další.

Hodinu nevíš (2009)

Hodinu nevíš (2009)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *