Film 13 duchů / Thir13en Ghosts (2001)

Arthur (Tony Shalhoub – seriál Můj přítel Monk) zdědělil po svém strýci Cyrusovi opravdu velice zvláštní dům. Je to dům, který je úplně na samotě, nejbližší sousedé jsou míle daleko. A má ještě dvě zvláštnosti – je celý ze skla a je v něm 12 pěkně rohněvaných duchů.
Arthur s rodinou je nejprve mile překvapen, protože jeho byt je opravdu malý. Jenže brzy zjistí, že bydlet ve skleněm domě nebude vůbec jednoduché… Arthur s rodinou je v domě uzavřen, sklo je nerozbitné a z domu není úniku. V domě se objevuje Kalina – průvodkyně duchů, která ví, jak se s duchy vypořádat. Cyrus zotročoval duše lidí a Kalina je chce všechny vysvobodit. Kalina vysvětluje Arthurovi, že v domě je stroj, který byl postaven podle ďáblova plánu, a který dokáže vidět do budoucnosti. Stroj do chodu uvede pouze energie 12 důchů, kteří v domě řádí jako černá ruka. Když se stroj spustí, duchové jsou jeden po druhém vypuštěni, dům je bude přitahovat do svého středu, každý z nich přidá svou energii k energii stroje, stroj se nabíjí, až se lze dostat k oku pekla. V pekle je oko, které všechno vidí… V domě je ještě další duch. Je to duch manželky Arthura, která uhořela. Kalina tvrdí Arthurovi, že pokud chce zachránit svou rodinu (děti), musí vyměnit svůj život za jejich. Jenže skutečnost je jiná – Kalina spolupracuje s Cyrusem, který se domě objevuje jako duch. Cyrus po Arthurovi požaduje, aby se on stal třináctým duchem. Jenže to nebude mít tak jednoduché…

Film režíroval Steve Beck. Ve filmu hrají: Tony Shalhoub, Matthew Lillard, Embeth Davidtz, F. Murray Abraham, Shannon Elizabeth, JR Bourne, Laura Mennell, Craig Olejnik, Matthew Harrison, C. Ernst Harth a další.

13 duchů

13 duchů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *