Elitní zabijáci / Killer Elite (2011)

Když nájemný zabiják Danny Bryce (Jason Statham) při jedné akci zraní dítě, tak si říká, že se zabíjením lidí končí. Jenže o rok později dostává nabídku od zámožného naftového šejka, kterému zbývá půl roku života. Šejk chce ještě před svou smrtí pomstít své tři syny. Pomsta spočívá v tom, že Danny má zabít vybrané členy britských speciálních jednotek (SAS). Šejk má podmínky: bričtí vojáci musí svou vinu přiznat na záznam, jejich smrt musí vypadat jako nehoda a stopa nesmí vést k jeho poslednímu synovi. Né, že by o ten kšeft Danny hodně stál, ale šejk drží jeho přítele Huntera (Robert De Niro). Když Danny neprovede pomstu, tak šejk Huntera zabije.
Danny jde tedy do akce, na pomoc si bere ještě dva komplice. Zakrátko však zjišťují, že je někdo sleduje. Je to tajná organizace, která ochraňuje členy SAS. Takže před nimi stojí opravdu nelehký úkol – zlikvidovat členy SAS a jejich ochránce. Když Danny zabije dva členy SAS, tak tajná organizace dává od všeho ruce pryč a chce ochranu svých vojáků ukončit. To se však nelíbí bývalému členu SAS, který se jmenuje Clive Owen. Rozhodne se, že své kamarády bude chránit na vlastní pěst.
Když jsou zabiti všechny cíle, ale i Dannyho lidi, tak si jde Danny k šejkovi pro svého přítele. Šejk je spokojen, proto Dannymu jeho přítele vydává. Clive po Dannym jde, proto Danny ukrývá svou přítelkyni, Hunter je nyní její ochránce. Navíc se vyskytuje opravdu nepříjemný problém – šejk zjišťuje, že Danny zabil nepravého muže…

Elitní zabijáci je bezva akční film, který diváka zcela pohltí. Byl natočen podle skutečných událostí.

Ve filmu hrají: Jason Statham, Clive Owen, Robert De Niro, Yvonne Strahovski, Dominic Purcell, Adewale Akinnuoye-Agbaje,  Aden Young, Ben Mendelsohn, Firass Dirani, Michael Dorman, Lachy Hulme, Riley Evans, Brendan Charleson  a další.

Elitní zabijáci / Killer Elite (2011)

Elitní zabijáci / Killer Elite (2011)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *