Bramborový salát – recepty on-line

Bramborový salát (6 porcí)

Suroviny:

  • 2  kg brambor
  • 5 vajec
  • 1 velká majonéza
  • Kořenová zelenina (menší celer, 4 mrkve, 2 petžele). Může se použít i mražená zelenina pod svíčkovou
  • Kyselé okurky
  • 1 cibuli
  • Malou plechovku sterilovaného hrášku
  • Sůl a pepř
  • Plnotučná hořčice

Brambory umyjeme a uvaříme ve slupce. Po uvaření je necháme vychladnout. Mezi tím si uvaříme vajíčka na tvrdo. Kořenovou zeleninu povaříme ve slané vodě. Brambory, vejce, zeleninu, kyselé okurky nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na drobno.  Připravíme sterilovaný hrášek. Vše ve větší míse smícháme. Přidáme lžíci plnotučné hořčice a majonézu. Osolíme, opepříme dle chuti. Můžete přidat i na kostičky nakrájený měkký salám (gothajský).

Další recepty zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *