Bramborák je vynikající jídlo z brambor, proto zde máme pro vás bramborák recept…
Suroviny:
- 600 g cukety
- 400 g brambor
- 4 vejce
- 5 lžic mléka
- 5 lžic polohrubé mouky
- 50 g šunky nebo debrecínky
- menší cibule
- česnek (min. 5 stroužků – dle chuti)
- koření: sůl, pepř, mletý kmín, majoránka
Brambory oloupeme a omyjeme. Očistíme cuketu, vydlabeme vnitřek (semínka) a neoloupanou ji společně s bramborami nastrouháme. Potom přidáme mléko, vejce, nasekanou šunku nebo debrecínku. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli (není nutná). Pokud dáme cibuli, tak je vhodné přidat drcený kmín (nadýmání). Dále přidáme sůl, pepř, lžíci majoránky, rozetřený česnek a mouku. Chceme-li křupavější brámboráky, tak místo polohrubé mouky přidáme hrubou mouku nebo strouhanku. Vše promícháme a těsto opékáme po obou stranách do křupava.
Dobrou chuť 😉