Monáda klinika komplexní rehabilitace

Monáda, s.r.o. (dále jen Monáda) je soukromé zdravotnické zařízení, které je akreditovaným pracovištěm Ministerstva zdravotnictví ČR. Kliniku v roce 1992 založil MUDr. Jiří Marek, v současnosti ji však vlastní PaedDr. Kateřina Kračmarová, přednostka kliniky a dcera MUDr. Jiřího Marka. Monáda zaměstnává desítky zaměstnanců, kteří mají profesionální pořístup (lékaři, fyzioterapeuti, zdravotní sestry…).

Jaké léčebné metody se na Monádě provádějí?

Jedná se především o léčbu výhřezů meziobratlových plotének a další bolestivé stavy páteře, léčbu svalových dysbalancí, ženské sterility, potence, skolióza, stavy po úrazech, operacích, artrózy, bolesti hlavy, křečové žily, hemeroidy, trombóza, neurotický syndrom, hormonální dysbalance, osteoporoza, podpora imunity, únava, obtíže při přepracování a mnoho jiného. Na této klinice dále provádějí odborná vyšetření lékařem, obstřiky, unfuzní léčbu, neurální terapii, baňkování, akupunkturu, mobilizace kostře dle techniky pí. Mojžíšové, manipulace páteře a periferních kloubů, odborné rehabilitace (včetně kojenců) pod vedením fyzioterapeuta (Mc Kenzie, Brúger koncept, Schrott, Brunkow…), antigravitační izometrické cvičení, koupele, masáže (lymfatická, aromatická, s lávovými kameny…), péče o sportovce a další.

Monáda z pohledu pacienta

Osobně mám s touto klinikou velmi dobré zkušenosti a doporučuji ji všem, kteří mají výše uvedené zdravotní problémy. Z mého pohledu cením na Monádě především jejich profesionální a osobní přístup, maximální zájem o pacienta a jeho zdravotní potíže. Prodělal jsem zde několik léčebných procesů, mnoho rehabilitací pod vedením fyzioterapeutky atd., což vedlo k minimalizování mojich zdravotních potíží. Spoustu z vás bude jistě zajímat , kolik co zde stojí. Např. jedna rehabilitace pod vedením fyzioterapeuta stojí 400,- Kč (není to ale celková částka, zbytek 300,- Kč doplácí zdravotní pojišťovna), u rehabilitací máte nárok na 10 rehabilitací za půl roku, pokud toto vyčerpáte, tak zde platíte 700,- Kč za jednu rahabilitaci. Rehabilitace zde trvá necelou jednu hodinu. U vyšetření u lékaře jsem nikdy nepochopil z jaké ceny vycházejí, někdy platím 300,- Kč, jindy 100 Kč (zpravidla kontrolní), anebo taky jen 30Kč. První vyšetření zde stálo něco okolo pětistovky. Asi záleží přesně co vyšetření obsahuje (zda vám lékař aplikuje obstřik atp.). Pokud jste zde na lůžku, tak zaplatíte 450,- Kč/noc, máte v tom pouze snídani, na pokoji je televize. V případě nejasností mne kontaktujte, nebo zanechte komentář.

Bolest zad

7 komentářů u “Monáda klinika komplexní rehabilitace

  1. Zdarvím, velmi mě zaujal váš článek a zajímalo by mě, kde se toto zařízení nachází.. děkuji pěkný den..

  2. MONADA s.r.o., Nad Opatovem 2140, 149 00 Praha 11, tel. 272 94 04 01. Je to hned u stanice metra Opatov.

  3. Dobrý den, už delší dobu pátrám po tom, co se dá dělat s třemi vyhřezlými ploténkami, až jsem objevila tuto stránku. Chci se zeptat, jak to funguje ohledně doporučení na tento zákrok, koho kontaktovat, kdo doporučí zákrok. 9.5 jdu ke svému neurologovi, tak mu řeknu o této metodě.
    Tato metoda se mi opravdu šetrná, z klasické oparace bych měla strach.
    Díky za odpověď. 😥

  4. Dobrý den,
    má sestra je dva roky po mrtvičce – nyní přestává chodit…
    Mám dotaz, zda navštěvujete pacienty i doma a je možné využít placení přes zdravotní pojišťovnu 111.
    Ráda budu, když nám poradíte na koho se můžeme obrátit i o další rady..
    Přejí Vám všem pohodový den a odpočinkový víkend Kubálková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *