Jsou policisté opravdu profesionálové? Neporušují zákony?

Určitě se vám v životě někdy stalo, že bylo potřeba přivolat, dojít na Policii ČR. Každým občan tohoto státu má na to zákonné právo, vždyť si je platíme ze svých daní. Bohužel si toto policisté někdy neuvědomují a chovají se k lidem děsně. Mnohdy je ze strany policistů „cítit“ arogance a velká neochota pomoci, často dokonce dochází k odmítání a výmluvám. Toto nevím pouze z doslechu – osobně jsem se o tom několikrát přesvědčil. Nejsem rozhodně z těch, kteří pro každou prkotinu běží na policii podávat trestní oznámení, např. jako nejznámnější český udavač Radek Hulán.

Rozhodně se nedejte, protože policista má zákonnou povinnost přijmout trestní oznámení. Argumenty: „Bežte si na služebnu v místě vašeho bydliště.“, jsou zcela nepřípustné! Policisté mají povinnost přijmout trestní oznámení i mimo vaše trvalé bydliště. Mají povinnost toto oznámení nejen přijmout, ale také celou věc bez průtahů řešit. V tom je asi ten problém: pro policisty je to práce navíc. Pokud vás policisté odmítají, tak je vhodné si nechat zavolat velitele služebny, s tím, že hodláte podat stížnost, nebo argumentujte tím, že se budete muset obrátit na státní zastupitelství. Mnoho lidí to neví, ale na státním zastupitelství, také můžete podávat trestní oznámení. Část policistů také argumentuje tím, že vaše oznámení není trestný čin (a to neznají ani podrobnosti), ale „pouze“ přestupek. To je také něco velmi nepřípustného, je to závažné porušení zákona, dle mého názoru by za toto měl být policista na hodinu propuštěn (kdo by nás ale chránil?). Tímto svým argumentem nepřímo policisté podporují trestnou činnost, stejně jako politická strana podporovaná důchodci – ČSSD, která soustavně obchází zákon o zdravotnických poplatcích a tím veřejně říká „porušujte zákony“. Ne, tudy cesta skutečně nevede. Toto nelegální počínání policistů může mít v mnoha případech nedozírné následky – může to stát lidské životy, což se také bohužel v minulosti již stalo.

Vše je samozřejmě v lidech, jsou policisté, kteří si svědomitě plní své povinnosti a chovají se profesionálně. Bohužel drtivá většina policistů je přesným opakem. A právě tato skupina kazí dobrou pověst tuzemské policie.

Nejen, že je v tomto státě je těžké domoci se svých práv, ale je také neskutečně těžké dočkat se pomoci od Policie ČR.

Záměrně jsem se v tomto článku nezmiňoval městkou či obecní policii, protože tyto orgány za policii vůbec nepovažuji. Jsou to jenom trapní chudáčci, ubohé figurky, které mají daleko od Policie ČR.

Jaký je váš názor na Policii ČR? Jaké máte osobní zkušenosti s policií?

6 komentářů u “Jsou policisté opravdu profesionálové? Neporušují zákony?

  1. V minulosti jsem byl několikráte vykraden i okraden. Ve dvou případech byli dokonce známí i pachatelé. Ani v jednom z těch případů Policie ČR neučinila nic z toho, co měla. Všechny případy byly ODLOŽENY. Z jednoho policejního spisu se ztratily dokumenty, další byl předčasně skartován.
    V těch dvou případech, kde byl známý pachatel, jsem se obrátil se stížností pro špatný úřední postup policejního orgánu na Státní zastupitelství (dříve prokuratura). V prvém případě mi nebylo odpovězeno vůbec (je to již asi 9 let), ve druhém případě (vloni) jsem obdržel formální odpověď s odkazem, že to má policie dosud v šetření. Krátce na to bylo mé tr. oznámení ODLOŽENO.
    Po mnohaleté zkušenosti Policii ČR už nevěřím. Nevěřím ani tomu, že v naší republice existuje pro obyčejného občana vymahatelnost práva.
    Když slyším z našich sdělovacích prostředků slova DEMOKRACIE, myslím si své.
    Roman Roven
    Praha

  2. Mám také velice špatné zkušeností s policií ČR. Neumějí nebo nechtěji řešit případy, berou úplatky, chovají se arogantně. Snad to v budoucnu bude lepší, ale moc tomu neveřím 😥

  3. chování policistů je neuvěřitelné, rozmlouvají podání trestní oznámení, to by vůbec nemělo být!

  4. Moje zkušenosti s policii = nevyšetřují, evidují a když náhodou pracují, tak vyšetřování zmanipulují.Něco jako je PČR, snad není nikde v civilizovaném světě.Nejsem optimista, abych si myslel, že policie bude někdy dělat svojí práci, za kterou je dobře placena.

  5. FRANTIŠEK:ME skušenosti s polici ČESKE REPUBLIKY nemám žádné JELIKOŽ V ČESKEM STATĚ OD ROKU 1989 ČESKY STAT POLICII VUBEC NEMA jelikož 17.listopad 1989 nebyla ŽADNA SAMETOVA REVOLUCE ALE NAPROSTY EKONOMICKY A SPOLEČENSKY KRACH komunisticko stb ZLOČINCU,KTEŘI ZA 40 LET STAČILI PROŽRAT A PROCHLASTAT VEŠKERE NAKRADENE MAJETKY PŘI BUDOVANI LEPŠICH ZITŘKU.PROTO 17.listopad 1989,sametová revoluce BYL PODVOD NA OBČANECH ČESKOSLOVENSKEHO LIDU.JE SICE PRAVDOU ŽE MOC A ZNIČENE MAJETKY PŘEDALI DO RUKOU LIDU AVŠAK MOC SOUDNI -STATNIHO ZASTUPITELSTVI VLADNOU komuniste U ČESKE POLICIE VLADNOU A ŘIDI PŘISLUŠNICI komunistického KRVAVEHO KOMANDA STB.JAK TAKOVA TO komunisticko stb DEMOKRACE V komunistickém KONCENTRAČNIM TABOŘE OKRES KARVINA-OSTRAVA-OLOMOUC-BRNO,GETTO MORAVSKOSLEZSKEM KRAJI VYPADA VAM MUŽU DOKAZAT JAK NA MEM MAJETKU TAK ŽIVOTĚ.OD ROKU 1997 DO DNEŠNIHO DNE 2017 MI A ME RODINĚ,přislušnici STB U ČESKE POLICIE TAK komuniste u státního zástupitelstvi-soudu A LEVICOVI EXTREMISTE,A TO MINIMALNĚ V 1.8OO PŘIPADECH TRESTNI ČINNOSTI NA MUJ MAJETEK,OSOBU,RODINU,ATD,A TO ZA 2O LET komunisticko STB TERORU,STAČILI BEZTRESTNĚ ZNIČIT A ROZKRAST MUJ VEŠKERY MAJETEK-ŽIVOT-ZDRAVI-DOBROU POVĚST A UVRHLI MNE DO STAVU NOUZE.AVŠAK KDYŽ MI soudruzi a soudružky BEZTRESTNĚ 19.10.2006 ZAPALILI MUJ RODINNY DUM,STAL SE ZE MNE BEZDOMOVCEM.NAVIC MI ZPUSOBILI MILIONOVE FINANČNI ZTTRATY V PODNIKANI TAK SPOLEČENSKEM ŽIVOTĚ,ATD.CO MUŽETE OČEKAVAT OD STATU VE KTEREM NEJEN VLADNOU komunisticko stb ZLOČINCI ALE TYTO ZDEGENEROVANE komunistické NESTVURY ,KTEŘI VRAŽDILI NEVINNE DĚTI VHAZOVANIM DO ŠACHETNICH JAM A TO PO STOVKACH,JSOU ZAREGISTROVANI U USTAVNIHO SOUDU Č.R.REGISTROVANI JAKO DEMOKRATICKA PARLAMENTNI STRANA.FUJ A HAMBA ČESKEMU A ZLOČINECKEMU A ZAVRŽENI HODNEMU STATU.DĚKUJI.FRANTIŠEK

  6. Moje zkušenosti s PČR je otřesné. Stala jsem se oběti trestného činu ve staršim věku, byla jsem v roce 2015 napadena a škrcena sousedem, který mě od roku 2018 navíc šikanoval a psychycky týral. Zavolala jsem o pomoc PČR, která místo pomoci nereagovala, o místo násilného činu se vůbec nezajímala a mě jen poškozovala, aby násili které jsem přezila dokonali. Dodnes žiju ve strachu, protože násilnik unikl trestnímu stíháni a dnes a denně mě ohrožuje. Byla jsem v hrozném stavu a dodnes trpím, protože klientelismus a korupce u PČR nasilníkovi naponáhá a spolupracuje dlouhodobě v jeho trestné činnosti drogového charakteru a já jim stojím v cestě. Nevím, kdy mě odstraní. Nemůžu se s tim smířit co dnes PČR za zločiny provádí a kolik asi občanů již utýrali, jak se snažili i mně utýrat. Žádná pomoc neexistuje je to rozvrat ČR .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *