Jódové tablety – ochrana před radioaktivitou

1/ V roce 2011 zasáhlo Japonsko silné zemětřesení, které vyvolalo vlnu tsunami, která zasáhla jadernou elektrárnu Fukušima, což mělo fatální následky. Ve Fukušimě byl vyhlášen nejvyšší stupeň pohotovosti (jako v roce 1986 v Černobylu).

2/ V roce 2014 Rusko anektovalo cizí území (Krym) a nastala invaze Ruska na východní Ukrajinu. Svými činy Putin vyhlásil světu válku. Vzhledem k tomu, že Rusko je jaderná mocnost, je pravděpodobné, že by v případě konfliktu použilo jaderné zbraně. Ano, mnoho lidí si neuvědomuje, že od roku 2014 nežijeme v míru a reálně nám hrozí jaderná válka! A může za to Rusko!

3/ Jadernou válku popisuje Janovo zjevení (6. polnice). Zemře 1/3 lidstva. Jedná se o biblický Armagedon (tažení na Izrael) – „velké soužení, jaké do té doby nebylo od počátku světa a jaké už nikdy nebude“.

Jste připraveny na jadernou válku? Jedním z nejznámějších prostředků proti radioaktivitě je jodid draselný (tzv. jódové tablety).

Co je jód?
Jód je stopový prvek, který lidský organismus nutně potřebuje. Ničím nenahraditelný je pro funkci štítné žlázy, kde se i usazuje.

Jód v lidském těle
Organismus spotřebovává jód hlavně na tvorbu hormonů štítné žlázy (thyroxinu). Z tohoto důvodu je vychytávání jódu štítnou žlázou až 80x intenzivnější než u ostatních orgánů. Lidské tělo obsahuje 20 – 50 mg jódu. Denně se v těle obmění 150 – 200 mikrogramů jódu.

Jód se nachází v těchto potravinách: brokolice, pórek, špenát, kešu a burské oříšky, zelené a kyselé zelí, lněné semínko, kefír…

Radiojód
Při jaderném štěpení (jaderná havárie, atomová zbraň) se mj. uvolňuje radioaktivní forma jódu (radiojód). Po jeho uvolnění do životního prostředí pak z důvodu vysokého vychytávání jódu štítnou žlázou však může docházet ke kumulaci tohoto prvku ve štítné žláze a k tzv. vnitřní kontaminaci organismu. A to je pro lidské zdraví velmi nebezpečné! Poločas rozpadu radiojódu je jen 8 dnů.

Obrana před radiojódem
Poměrně efektivní ochranou před radiojódem je podání vysoké dávky jodidu draselného. Štítná žláza se v tom případě nasytí neradioaktivním jódem z 85% a víc. Člověk by měl požít až 1000x vyšší dávky než je běžný denní příjem. Přesně:

novorozenci do 1 měsíce – 1/4 tbl. = 16mg jodidu draselného

děti od 1 měsíce do 3 let – 1/2 tbl. = 32 mg jodidu draselného

děti od 3 do 12 let – 1 tbl. = 65 mg jodidu draselného

dospělí a děti od 12 let – 2 tbl. = 130 mg jodidu draselného

Jodové tablety mohou užívat i těhotné a kojících ženy.

Jen pro zajímavost, pro případ jaderné havárie jsou v České republice vybaveny jodidem draselným všechni lidé, kteří žijí v blízkosti jaderných elektráren Dukovany a Temelín.

Preventivní užívání jódových tablet
Preventivní užití jodových tablet nemá žádný ochranný efekt! Jódové tablety jsou bez vyjímky určeny pro použití v případě havárie jaderné elektrárny nebo jaderného konfliktu, kdy dochází k zamoření radiojódem. Tablety se podávají jednu hodinu před vznikem nebezpečí zasažení radioaktivitou (pokud máte takovou informaci).

Vysokou dávkou jódu, který obsahují příslušné jódové tablety, si můžete poškodit štítnou žlázu!

Kde jódové tablety koupím?
Jodid draselný se dá bez receptu koupit v lékárnách. Většina lékáren je má ale spíše na objednávku. Což nasvědčuje faktu, že lidé možný jaderný konflikt vylučují či ignorují. Jedno balení (4 tablety) stojí do 40 Kč. Já už samozřejmě doma jódové tablety mám (3 balení). Investovat 120 korun není přece zas tak moc…

jodid draselný

Jsou jódové tablety všemocné?
Bohužel nejsou. Jódové tablety vás neochrání před dalšími prvky, které se uvolňují při jaderném štěpení. Při jaderném štěpení se mj. uvolňuje cesium a stroncium. Tyto prvky mají poločas rozpadu okolo 30 let.

14 komentářů u “Jódové tablety – ochrana před radioaktivitou

  1. Stačilo bohatě onfo o tabletách Jódu !
    To, co bvy tady vykládáte za neskutečný hovadiny – to je neskutečné !!
    Cituji: „V roce 2014 Rusko anektovalo cizí území (Krym) a nastala invaze Ruska na východní Ukrajinu. Svými činy Putin vyhlásil světu válku. Vzhledem k tomu, že Rusko je jaderná mocnost, je pravděpodobné, že by v případě konfliktu použilo jaderné zbraně. Ano, mnoho lidí si neuvědomuje, že od roku 2014 nežijeme v míru a reálně nám hrozí jaderná válka! A může za to Rusko! “
    Pro toto tvrzení nemáš jediný důkaz, jediný podklad – akorát tady roznášíš antiruskou propagandu! Nedivil bych se kdyby toto sponzorovaly protistání neziskové organizace. Nicméně tohle už si pozjistíme a celý tento text předáme dále.
    Vážený Admine absolutně si neuvědomuješ, že pokud zde máš popisovat nebo inforrmovat o určitém léku, tak to tím má začínat a tím taky končit, Nevím o tom, že zrovna tyy jsi pověřená osoba takto rozmlouvat, lhát, mysstifikovat a pokřivovat trealitu. Mimochodem – na obou stranách exituje informování z první rujky o tom jaká je přesně opakuji PŘESNĚ situace napříkad právě vtom Donbasu.
    A podivné je, že ani dio dnes neexistuje jediný snímek, záběr, perrostě nic .co by dokazovalo přítomnost Ruských sil . Jednoduše se nepleť do věcí, který nerozumíš . to je snad logické. To samý ti ty chytráku a lháři potvrdí OBSE.
    Abys pochopil – na Ukrajině je občasná válka, kdy se vlády násilně ujali neonacisti a banderovci v čele s Porošenkem. Byl to ozbrojený převrat, zabíjeli tam lidi kteří podrpotrují neonacismus – což je PROKAZATELNÉ !! A tito lidí útočí na entické rusy žijící na Ukrajině zejména na Donbasu což je Luhanská lidová republika a Doněcká lidová repubklika. Čili je to občasnká válka. A pro víxc ingormací .- pokud na to vůbec máš špetku odvahy – tak se tam jeď osobně podívat, než budeš vykládat veřejně takový hovadiny ! Nebudu vůbec už pokukozovat na celkem dost příkladů, kde lze prokázat že Rusko naopak preziyně zasahovalo a zasaghuje proti Islámistickým džihádistům v Sýrii. Ale to vás sluníčkáře ničí .- chápu . Jste placení za docela jinou propagandu !
    Je mi zle z lidí, jak jsi ty a doudfám, že vám rozstvítí pokud budeš mít možnost poznat reálně to, co se děje ve Francii ( vyjímečný stav , polovina armády v ulicích ) Německu, Švédsku, Belgii a dalších zemích.

  2. Ještě bychse rád omluvil, koukám, že už to nemůžu opravit.. udělal jsem pár chybiček v pravopise, bohužel to zde nedovoluje opravy.

  3. Autor článku je znalec ukrajinské ústavy (alespoň té části, která Krym zmiňuje jako autonómní, tzn. volnou část Ukrajiny a to už od dob jejího „darování“, t.j. administrativního začlenění – prezidentem SSSR, který byl pro zajímavost ukrajinské národnosti). Rovněž je znalec místních poměrů – jak probíhalo referendum (jinak o hodně jiné, než to demokratické v Kosovu).
    Mám přátelé na Krymu a asi by se nestačili divit, že je tu tolik expertů na Krym – že u nás víme lépe než oni, co jsi oni sami myslí a pro co se svobodně v referendu rozhodli.
    Jako nejlepší účinnou ochranu před debilizaci že stany, již zdebilizovaných jedinců, stačí najít a přečíst si přímo zdroj (v tomto případě ústavu – všechny verze – ústavy Ukrajiny {Google prekladač vám pomůže}), nebo si zajít na Krym na dovolenou – zachovalé antické památky, krásná příroda, pestrá a chutná kuchyň a milý lidi různých národností – žádné multikulturní obohacování, jaké se chystá u nás. Při té příležitosti nezaškodí se zeptat lidí, jak a proč hlasovali a co by chtěli. Nemají strach se s vámi o čemkoliv bavit (i o jejich starostech a problémech). To se vám na námi obdivovaném západě nemůže už přihodit.
    Mimochodem, umožnila nám naše vládnoucí elita (toho času i nyní v cizích službách) legitimní referendum o rozdělení ČSFR v souladu s ústavou? Jak je možné, že humanitárně bombardované, bombami s ochuceným úranem uloupené Kosovo náše elity okamžitě uznali a nevadila jim ani genocída Srbů pod taktovkou USA a asistence EU?

  4. Média nám vědomě lžou. Najděte si jiné zdroje než ČT1, Novu atd. Tady jde o něco jiného, ale o obyčejné lidi opravdu ne. Přeji krásný zbytek života…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *