Zpěvák Michal Penk

Zpěvák a skladatel Michal Penk, který odstartoval svou hudební dráhu v roce 1984, začal hrát se skupinou Julie 2300. Poté Penk zakládá skupinu Lucii, společně s Robertem Kodymem, Petrem Chovancem (P.B.Ch.), Petrem Francem a Tomášem Washingerem. Opravdová sláva ho však čekala až u Ladislava Štaidla, v Orchestru Ladislava Štaidla. Ladislav Štaidl z něj udělal idol všech dospívajících dívek, a to především díky songům O bláznech a Odpusťte nám. Penk na konci 80. letech žil s Ivetou Bartošovou, pro kterou mj. složil písně Útoč svou láskou, Závod s mládím, Tichá píseň. Jenže Štaidl Bartošovou Penkovi přebral. Pro roce 89. založil Penk kapelu Sing Sing. Jeho sláva trvala do roku 1994. Již v roce 1993 však kouřil marihuanu, poté vyzkoušel kokain, pervitin – stal se z něj těžký feťák, to trvalo do roku 2001. Pak fetovat přestal – byl v několika léčebnách pro drogově závislé. Uvěřil v Boha.  Po tomto období drogové abstinence, k drogám opět přešel… V současnosti tvrdí, že je tzv. čistý. V roce 2004 dostal roli v muzikálu Tři mušketýři.

Diskografie:

Zapomenutá slova (2006)
Best of + Rarity (2005)
Michal Penk (2002)
Balady Best Of (1999)
Naopak (1993)
O bláznech (1992)
Sing Sing – Sex Attraction (1990)
Sing-Sing (1990)
Odpusťte nám/Hlaď mě (1989)
Michal Penk (1989)
Hydromaniak / Má Daleká (1988)
Jiřina Urbanová- Nebudeš sám/Michal Penk – Jdi domů, dívko (1987)
Horší, když se neotevře padák / Jsem asi cvok (1987)
Šéf / Šarlota (1987)

Michal Penk – O bláznech

Nahlásit nefunkční video

Michal Penk – Odpusťte nám

Nahlásit nefunkční video

Jeden komentář u “Zpěvák Michal Penk

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *