Záběry z místa tragédie malajsijského boeingu

Dne 17. 7. 2014 byl na východní Ukrajině setřelen malajsijský dopravní Boeing 777. Trosky letadla dopadly do obydlené oblasti, jsou rozesety kolem ukrajinské vesnice Hrabove. Letadlo letělo na trase Amsterdam – Kuala Lumpur. K sestřelení došlo ve výšce 10 000 metrů, a v místech, kde probíhají konflikty mezi proruskými separatisty a ukrajinskou armádou. Všech 298 lidí na palubě zemřelo (280 cestujících a 15 členů posádky). Nejvíce truchlí Nizozemí, protože na palubě zemřelo 154 jejich občanů. Dále 43 Malajsijců, 27 Australanů… Smutné je, že na palubě bylo 80 dětí, z toho tři nemluvňata.

Piloti neměli šanci střetu s raketou zabránit. Posádka žádného dopravního letadla nemá k dispozici výbavu, která by pilotům oznámila, že k jejich letadlu směřuje smrtonosná raketa. Pokud by pilot viděl, že se k letadlu přibližuje raketa, tak maximálně může provést úhybný manévr před raketou. K tomu ovšem piloti dopravních letadel nejsou vycvičeni.

Z unikátní fotografie sestřeleného boeingu je zřejmé, že letadlo začalo hořet až po dopadu, když začala z místa zřícení stoupat oblaka tmavého dýmu…

sestřelený malajsijský boeing
sestřelený malajsijský boeing

Video: Unikátní záběry z místa tragédie malajsijského boeingu

Nahlásit nefunkční video

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *