Webtrh – provize za prodej webu, domény je nehorázná

Před nedávnem jsem se rozhodl, že prodám jeden web. Nejlepší možnost bude určitě Webtrh, řekl jsem si. Vždyť na Webtrhu to žije 🙂 Vím, že některé služby na Webtrhu jsou zpoplatněny, byl jsem smířen, že dám nějakou kačku za vložení inzerátu. Webtrh požaduje za vložení inzerátu – webu do aukce min. 59 Kč (zvýrazněný 199 Kč, premiová propagace 1 799 Kč, atd.). S tím jsem byl smířen. Byl jsem ale docela šokován, že za úspěšný prodej webu si Webtrh účtuje ještě 5% provizi. A to je teda fakt žiďárna. Oslovil jsem Martina Schlemmera (majitele Webtrhu), zda je opravdu nutné zaplatit 5% provizi. Ten mi to v mejlu bohužel potvrdil:

Dobrý den,
provize 5% zaplatíte pouze při úspěšném prodeji webu v aukci.
Provizi nemusíte platit, pokud
– se web neprodá
– nebo pokud jej místo v aukcích prodáte v sekci Premium prodeje.

Hezký den,
Martin Schlemmer
https://webtrh.cz

Pokud chci na Webrhu prodat inzerci, tak dám za vložení inzerátu 14 Kč. To beru. I těch 59 Kč za vložení webu do aukce beru. Ale ta provize je opravdu přemrštěná. Za úspěšný prodej domény Webrh dokonce požaduje + provize 10% provizi. Některé poplatky na Webtrhu jsou prostě předražené. Jdu se podívat nějaký klon Webtrhu, např. Webdeal.cz, tam mohu vložit inzerát zdarma.

6 komentářů u “Webtrh – provize za prodej webu, domény je nehorázná

  1. No z něčeho ten portál musí žít a provize pod 10% při tisícových obretech je velmi slušná.

  2. Martin:

    Samozřejmě, náklady na provoz webu jsou. Stovky až tisíce korun ročně. 10% provizi za zprostředkování prodeje domény beru jako vysokou. Domény se tam prodávají za tisíce až desetitisíce. 5% provizi za zprostředkování prodeje webu beru jako nehoráznou. Weby se tam prodávají za desetisisíce, statisíce až miliony.

  3. No jedna věc je co požaduje prodávající a druhá věc, jak vypadá skutečný obchod.
    Těch milionových obchodů se moc neudělá. Reálně bych očekával, že nejlepší domény se budou prodávat za desetitisíce. A 10% z toho nebude na žádné velké vyskakování.

  4. Nedávno jsem chtěl prodat na Webtrhu sůj web. Web má hodnotu cca 100 tisíc. Požadovaná provize 5% mě velmi zaskočila a prodej webu radši oddaluju.

  5. Přemrštěné ceny je jedna, ale co mě v poslední době dostalo je když jsem hodil web do aukce a když se aukce blížila ke konci jsem dostal ban i přes moje kladné itradery. S tím že údajně v aukci měl přihazovat i někdo mě známí.. to mi přijde už jako vrchol, co jsem koukal na googlu tak nejsem jedný kdo dostal ban za nic! Opravdu by to chtělo podobnej web se stejným zaměřením. webtrh už není co dřív. 😐

  6. Martin:

    Majitel webtrhu Schlemmer je totiž psychicky narušený člověk, který by v normálním životě neuspěl (znám ho osobně), proto podniká na internetu. Ten banuje bezdůvodně kdekoho…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *