Websurf.cz má velký problém s Toplist.cz

Reklamní systém Websurf.cz se zabývá zvýšením návštěvnosti webových stránek zdarma. Websurf provozuje Petr Jurkulák. Toto zvýšení návštěvnosti skutečně funguje, a to téměř okamžitě. Websurf má však nyní zavažné problémy se serverem Toplist.cz, který se zabývá měřením návštěvnosti webových stránek. Toplist.cz (Pavel Francírek) se rozhodl, že bude filtrovat svou návštěvnost, a zablokoval přístupy z reklamního systému Websurf. Což vidím, ale jako velký problém, problém zejména pro Websurf, kterému se tímto bezpochyby sníží návštěvnost, což logicky způsobí to, že Websurf přestane být efektivním nástrojem ke zvýšení návštěvnosti. Na druhou stranu je ale pravda, že Websurf, i přes zmiňované potíže, plní své poslání – zvyšuje návětěvnost webovým stránkám, avšak ve statistikách Toplistu se to prostě neobjevuje, což je ale pro uživatele Websurfu poměrně relevantní. Uživatel Websurfu se s tím bude muset smířit, nebo využít konkurenci Toplistu. Jenže co si budem povídat, Toplist je nejlepší server v ČR, který se zabývá měření návštěvnosti webových stránek zdarma.

Proč začal Toplist filtrovat svou návštěvnost?

Důvody, které vedly k filtrování návstěvnosti na serveru Toplist.cz zná samozdřejmně pouze sám Toplist, resp. Pavel Francírek, provozovatel Toplistu. My se můžeme pouze domnívat. Blokací Websurfu se Toplistu bezpochyby sníží zátěž serverů Toplistu, což může být jeden z důvodů, nicméně bych se spíše přikláněl k obyčejné České závisti.

Jak se může Websurf bránit?

Řekl bych, že nijak! Je to plně na rozhodnutí Toplistu, který má toto plné právo. Každý majitel webové stránky má právo filtrovat svou návštěvnost, nicméně ze strany Toplistu to vidím, jako přinejmenším neférové jednání.

Update 14.03.2010

Tento problém trval tři dny, Petr Jurkulák z Websurfu našel řešení, jak obejít filtraci Toplistu. Bude boj Websurf vs Toplist pokračovat?

7 komentářů u “Websurf.cz má velký problém s Toplist.cz

  1. Toplist bude blokovat websurf,protože je to nekvalitní návštěvnost a ostatní počítadla to taky tak už dávno maj tak nechce být toplist pozadu.
    Měl by se ten surf celej z internetu vymítit,protože ta návštěvnost je k ničemu.Zkuste vypnout surf a uvidíte jako budete mít návštěvnost (nula) xD

  2. Websurf ale neobsahuje jen autosurf. Obsahuje i surfování, kde by měl surfující člověk danou stránku i vidět (manual, best surf)

  3. V žádném případě nelze souhlait s tím, že Toplist je nejlepší server v ČR pro měření návštěvnosti. Každý webmaster a jistě i každý zkušený uživatel ví, že absolutně bezkonkurenční je Google Analytics! „www.google.com/analytics“

  4. Ja som spokojny aj s Toplistom. A wbsurf je mozno blbost, ale napriklad pouzival som ho asi tyzden a ked som ho vypol lebo sa mi nechcelo zbierat body, co stoji kopec casu tak som mal vyssiu navstevnost. Nie o moc, ale predsa.. takze aj take sluzby ako websurf maju svoj zmysel. Ale len pokial mate kvalitny web, inak vam nepomoze ani ten..

  5. Websurf není sám o sobě podvod není, ale podvodníci jej používají a pak prodávají tisícové zobrazení reklamy za den. Propagace stránky je naprosto nulová nikdo web ani banner neuvidí – všichni jen spustí autosurf a sbírají kredity. Efektivnější manualsurf téměř nikdo ve websurf nepoužívá (všem jde jen o kredit). Reklama je nulová, zvýšení návštěvnosti je velké ale k ničemu. Pokud na stránky nasadíte sklik nebo adsense reklamy a použijete websurf, dříve či později vám zruší účet. A to nemluvím o zatěžování serverů. Efektivnější propagace stránek je tedy spíše seosurf.cz, to je pouze manualsurf u kterého je nutno každou stránku v prohlížení odkliknout a tudíž i vidět. Navíc obsahuje i užitečnou poloautomatickou registraci do českých katalogů a další nástroje pro SEO propagaci.

  6. Jenže seosurf už dávno neexistuje 🙂

    Je to ale nesmysl toplist musí zvládnout tisícové návštěvnosti jakéhokoliv webu.
    Pokud bude web bez websurfu a bude mít tisícovoé návštěvnosti tak ho taky vypnou ?

    Připadá mi to divné 😐

  7. Karel je hloupy. Zkušený administrátor nepotřebuje toplist aby viděl statistiky, bude řešit rank ve vyhledávačích a počítadlo si naprogramuje na 10řádků sám. Upravovat hodnotu v databázi a zapisovat pár hodnot není nic složíteho otázka 20min práce. 😈

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *