Vít Bárta a jeho skandál

Vít Bárta (nar. 1973) je politik a poslanec za politickou stranu Věci veřejné (VV). Bárta je též bezpečnostní expert, který vystudoval Policejní akademii České republiky. Pokud jde o politiku, tak je Bárta bývalý ministr dopravy. Avšak vzhledem ke skandálu ohledně úplatkářství, podal demisi. Bárta je obviněný z úplatkářství. Trestní oznámení na Bártu podala Kristýna Kočí a Jaroslav Škárka. Bárta měl údajně dát 500 000 v hotovosti Kristýně Kočí, a 170 000 Jaroslavu Škárkovi. Prý aby získal jejich loajalitu. Bárta však tvrdí, že šlo o půjčky. Peníze prý získal od svého bratra Matěje, které mu prodal svůj podíl v bezpečnostní agentuře ABL.

Vít Bárta
Vít Bárta

V souvislosti s touto kauzou, šla Kočí na detektor lži, což je ale vysoce neprůkazná metoda pro policii i soud. A právě z toho důvodu, detektor lži odmítl Bárta i Škárka. To považuji za velice dobré. Rozhodně není na místě argument, že kdyby nic neskrýval, tak může jít na detektor lži. To je nesmysl! K tomuto případu bych chtěl ještě podotknout to, že Škárka je notorický půjčovatel si peněz. To u soudu potvrdil i Josef Dobeš, který Škárkovi několikrát půjčku poskytl.

Bárta není moc oblíbený politik, proto ho mnoho lidí považuje za jasného korupčníka. To jsme ale už zase úplně někde jinde – u lidské závisti a u nesmyslného faktu, že drtivá většina lidí, se rozhoduje na základě pocitů.

Video: Vít Bárta a další soudu

Nahlásit nefunkční video

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *