Vetřelec 3 / Alien 3 (1992)

Na planetě Fiorina 161 přistál záchranný modul 337. V něm byla mrtvola malé dívky a desátníka, který bovojal proti Vetřelci na planetě, kde se Vetřelec líhnul. V záchranném modulu je jeden přeživší – poručík Ripleyová (Sigourney Weaver). Na planetě Fiorina 161 je jen věznice, takže především kriminálníci. A hodně těžký kriminálníci – vrahové, sexuální devianti… Ripleyová má podezření, že dívku zabil v hibernaci Vetřelec, proto jí dělá pitvu. Pitva to však nepotvrdí. Ripleyová se zde spřátelí s lékařem s pohnutou minulostí, který s ní dělal pitvu dívky. Vetřelec začíná zabíjet vězně. Před očima Ripleyové zabije lékaře, se kterým se spřátelila. Jí ale nic neudělal, a to je velice divné. Krátce na to zabíjí Vetřelec správce, který dokázal jen buzerovat. Bojovat zde proti Vetřelci není vůbec jednoduché, protože zde nejsou žádné zbraně. Ripleyové začíná být nevolno, zjišťuje, že má uvnitř Vetřelce! Nezbývá nic jiného, než zemřít a zničit celý komplex i s vězni. Jenže o Ripleyovou má zájem společnost, která chce Vetřelce pro výzkum biologických zbraní. Proto se záchranný tým vydává na Fiorinu 161, jenže Ripleyová je sebedestruktivně přelstí…

Tento poslední díl ságy Vetřelec není až tak vynikající, jako předchozí dva díly Vetřelec (1979), Vetřelci (1986). Ale špatný rozhodně není.

Film režíroval David Fincher. Ve filmu hrají: Sigourney Weaver, Charles Dance, Paul McGann, Holt McCallany, Charles S. Dutton, Lance Henriksen, Pete Postlethwaite, Philip Davis, Ralph Brown, Leon Herbert, Carl Chase, Paul Brennen, Christopher Fairbank a další.

Vetřelec 3 / Alien 3

Vetřelec 3 / Alien 3

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *