Věříte, že pátek třináctého je nešťastný a smolný den?

Spousta lidí věří, že pátek třináctého je nešťastný, smolný nebo nebezpečný den, který nosí s sebou smůlu a různé pohromy. Proč je pátek třináctého považován za nešťastný den? Jsou k tomuto nešťastnému datumu nějaké podklady, proto aby byl považovám tento den za něšťastný? Odpověď je naprosto jasná NEJSOU! Pátek třináctého je pouhá sugesce nebo pověra určité skupiny lidí, kteří na toto věří a šíří to dál. Možná se někdy minulosti staly nějaké události, které se uskutečnily právě v pátek třináctého, ale věřím tomu, že to byla pouhá souhra náhod. Od těch dob možná vnikla tato pověra.

Pátek 13

Spíš bych řekl, že tato pověra může být pro  některé lidi v určitém bodě nebezpečná. Např. někdo přecitlivělý si může vsugerovat, že je opravdu pátek třináctého nešťastný den a bude si dávat na sebe tak velký pozor, že se skutečně může něco nepříznivého stát. Nadměrná sebekontrola není pro člověka příznivá, vezměte si jenom fakt,  že část nemocí je psychosomatického původu.

Já osobně jsem nikdy neměl problém s pátkem třináctého, nikdy se mi nic zásadně záporného tento údajně smolný den nestalo.  Spíše jsem měl smůlu jiné dny. Ani neznám ani nikoho, kdo by měl v pátek třináctého takovou smůlu, která je přisuzována k tomuto datu.

2 komentáře u “Věříte, že pátek třináctého je nešťastný a smolný den?

  1. Závěrečné učňovské zkoušky jsem vyxkonal v pátek třináctého s vyznamenáním.

    Z nejtěžšího maturitního předmětu jsem odmaturoval při chřipce s horečkou 39 st.C – úspěšně v pátek třináctého.

    Jednu z obtížných zkoušek na Vysoké škole jsem rovněž úspěšně a na první termín vykonal rovněž v pátek třináctého.

    A co dodat? Narodil jsem se v pátek…uvedený den a datum nepovažuji za něco zlého.

    Už mnohokráte mi přes cestu přeběhla černá kočka, když jsem řídil auto, kolo, motocykl. Nikdy se mi ale nic špatného nestalo.

    Lidé si ale dovedou sami sobě vsugerovat, že je potká něco zlého. Někdy tomu tolik věří, že si to sami přivolají.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *