Věc: Počátek / The Thing (2011)

Kdo by si nepamatoval na již kultovní horor Věc z roku 1982, který režíroval John Carpenter. Nyní režisér Matthijs van Heijningen Jr., natočil pokračování – Věc: Počátek (2011). Toto pokračování vlastně ozřejmuje, jak celý masakr na Antarktidě vlastně začal.

Mysteriozní sci-fi horor Věc: Počátek se opět odehrává na Antarktidě, kde je Nory pod ledem nalezena kosmická loď. Vypadá to, že havarovala před 100 tisíci lety. Poblíž lodi je nalezen v ledu mizemšťan. Na místo přijíždí paleontoložka Kate Lloydová, aby minozemšťana z ledu vyprostila. Mimozemšťan je s ledem vyříznut a přemístěn na základnu. Všichni mají radost, že byl nalezen mimozemský organismus. Jenže tato radost brzy opadne. Mimozemšťan totiž z ledu vyskočí a zabije jednoho polárníka. Nejen, že ho zabile, ale dokonce ho sežere. Nezbývá nic jiného, než tvora zabít. Oheň tvora zneškodní. Při pitvě tvora se zjišťuje, že buňky tvora, replikují buňky mrtvého polárníka. A to je děsné zjištění! Mimozemský tvor dokáže zkopírovat člověka a skrýt se uvnitř. Když se skupinka vydá pro pomoc, tak ve vzduchu helikoptéra vybuchne. Může za to mimozemský tvor, který byl uvnitř člověka a zabil celou posádku. Krátce na to, se z jedné ženské stane vraždící montrum. Zabije jednoho člověka, nezbyde nic jiného, než opět použít plamenomet. Nyní je jasné, že tvor chce z toho místa pryč a šířit se dál, stejně jako virus. Vraždící tvor může být v každém přeživším! Každý podezřívá každého a situace není vůbec dobrá. Kate už ví, že tvor nemůže imitovat anorganický materiál, takže provede test – ten, kdo bude mít v zubech plomby, není nakažen. Jenže lidí bez zubního kazu je poměrně dost, takže těžko říct, kdo přesně je nyní nakažen. Kdo je nakažen se zjistí velice rychle, monstra začnou vylézat z lidí a vraždit vše živé. Jedno je jisté – bez plamenometu by to bylo velice špatné.

Pěkně zpracovaný film, ale myslím si, že jednička byla lepší.

Ve filmu hrají: Joel Edgerton, Mary Elizabeth Winstead, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Eric Christian Olsen, Trond Espen Seim, Jørgen Langhelle, Kim Bubbs, Ulrich Thomsen, Paul Braunstein, Stig Henrik Hoff, Stefen Rollpiller, Jo Adrian Haavind, Henrik Hoff, Kristofer Hivju a další.

Věc: Počátek / The Thing

Věc: Počátek / The Thing

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *