Udělení milosti se zamítá (2002)

Udělení milosti se zamítá

České drama Udělení milosti se zamítá se odehrává v době komunismu v Československu. Honza Steiner (Jan Dolanský) byl vychováván po dětských domovech a pasťácích, kde život byl složitý. Byl chronický útěkář, ale srdce měl dobrý. Kdo Honzu doslova nenáviděl, byl Charvát (Petr Motloch), významný člen veřejné bezpečnosti.  Charvát Honzu nesčetněkrát pronásledoval při jeho útěcích. Honza si to tak trochu s tou nenávistí udělal sám, protože si pořád z  Charváta utahoval. I v době dospělosti se dal Honza na cestu zločinu, bylo jasné, že dříve nebo později skončí ve vězení. Charvát vykonstruoval okolnosti, aby Honzu dostal do vězení, ale Honza cestou uprchl.  Charvát vzhledem  své neschopnosti o případ přišel, ale přesto po Honzovi pátrá na vlastní pěst. Nastraží na něj záludnou past, aby ho vylákal z úkrytu. Jenže Honza opět prchne. Později se ale Honza setká se zradou kamaráda a zastřelí tak nenáviděného Charváta. Honza, komunistickým soudem, dostane trest nejvyšší – trest smrti.

Film byl natočen podle skutečné události, která se odehrála v totalitním Československu. Změna a místa byla změnena. Když byl Honza popraven, tak mu bylo pouhých 22 let.

Film režíroval Jiří Svoboda. Ve filmu hrají: Jan Dolanský, Petr Motloch, Yvetta Kornová, Karel Zima, Lenka Vlasáková, Jaromír Nosek, Luboš Veselý, Jan Vondráček, Matěj Hádek, Luboš Ondráček, Vladimír Čapka, Věra Janků, František Strnad, Kostas Zerdaloglu, Jan Unger,  Ivana Stejskalová, Tomáš Jirman, Miroslav Rataj, Vladislav Georgiev, Zdeněk Hrabal, Jiří Sedláček, Stanislav Malý, Pavlína Kafková, Klára Sochorová,  Tomáš Valík, Richard Krajčo, René Šmotek, Igor Bareš a další.

Udělení milosti se zamítá

Udělení milosti se zamítá

Udělení milosti se zamítá

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *