Tymošenková má nadstandartní celu? (on-line video)

Ukrajinská politička a bývalá premiérka Julija Tymošenková (Юлія Володимирівна Тимошенко) je ikona ukrajinské Oranžové revoluce (Помаранчева революція). Z mého pohledu je Tymošenková jednou z nejhezčích političek vůbec.

Julija Tymošenková
Julija Tymošenková

Je Tymošenková zločinec?

Tymošenková podle soudu v roce 2009 způsobila Ukrajině, uzavřením nevýhodné plynové smlouvy s Ruskem, škodu ve výši 1,5 miliardy hřiven (což je asi 3,4 miliardy korun). Tuto částku musí podle soudu státu zaplatit. Tymošenková má též soudní zákaz vykonávat veškeré veřejné funkce po dobu tří let. Vzhledem k těmto okolnostem byla odsouzena na sedm let do vězení. Tymošenková tvrdí, že celý proces má politické pozadí, konkrétně prý za tím stojí prezident Viktor Janukovyč. Janukovyč je totiž její velký politický protivník. Proces s Tymošenkovou odsuzuje ukrajinská opozice i mnoho demokratických států Evropy.

Tymošenková má prý nadstandartní celu

Na internetu se objevilo video, které ukazuje věžeňskou celu Tymošenkové. Z videa je patrné, že cela je nadstandartně vybavena: klimatizace, koberce, televizor, chladnička, pěkná toaleta se sprchou. Ukrajina je tímto videem, resp. nadstandartní celou, pobouřena. Je to ale pravda, nebo je vše vykonstruované? Je evidentní, že toto video bylo natočeno záměrně, a dokonce se souhlasem vězeňské služby. A to je víc než podezřelé! To naznačuje, že má Tymošenková pravdu – celá její kauza má politické pozadí.

Video: Tymošenková, Lukjanovská věznice

Nahlásit nefunkční video

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *