Tomio Okamura a jeho populismus, demagogie a lži

Tomio Okamura je zakladatel politického hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury. Okamura je možná pro někoho na první pohled sympatický a výřečný člověk plný energie. Takový byl ale i nejeden diktátor, např. nacistický diktátor Adolf Hitler. Z mého pohledu je Okamura velký populista, demagog, lhář, manipulátor. Okamuru považuji za rozeného diktátora. Okamura je velký propagátor přímé demokracie. Okamura požaduje zákon o referendu a odvolatelnost politiků. U tohoto skončí každý rozhovor s ním. Totéž propaduje i Komunistická strana Čech a Moravy (KSČM), které se tolik zastává.

Okamurova přímá demokracie

Okamura pořád dokola tvrdí, že odvolatelný politik, prezident všelidovým referendem je ve světě běžná věc. Okamura moc dobře ví že, stokrát opakovaná lež se stává pravdou. Okamurova přímá demokracie je pouze populistická teorie a utopie. Pokud se podíváme na Okamurovo zmiňované Švýcarsko, kde je jistý druh přímé demokracie, tak si ale musíme nejprve uvědomit, Česká republika není Švýcarsko. Švýcarsko je nejen historicky odlišné, ale ve Švýcarsku neni většina národa tak tupá jako u nás. Vždyť se jenom podívejme na poslední výsledky voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, kde KSČM volilo 741 044 lidí. Podívejme se na výsledky prezidentských voleb, kde Miloše Zemana volilo 2,5 milionu lidí. Tyhle lidi dokáže volit jenom tupec (bez urážky).
Okamura sice argumentuje Švýcarskem, ale už neříká, že Švýcarsko je spolkový stát, který tvoří 26 autonomních členských států (kantonů), a že pouze čtvrtina z nich praktikuje tzv. přímou demokracii. Ve zbytku státech byla přímá demokracie zrušena z důvodu neefektivnosti a finanční náročnosti. Naposledy byla přímá demokracie ve Švýcarsku využita v roce 2000 ve městě Schaffhausen (jeden neúspěšný pokus). O přímou demokraci ve Švýcarsku prostě není zájem.

Okamurova přímá demokracie nic neřeší, ba naopak. Hitler byl  taky zvolen v demokratických volbách a mnoha referendech. Lid ho prostě chtěl, protože to byl VELKÝ populista – dal lidem práci, sociální jistoty, radiopřijímač do každé domácnosti, atd. Okamura propaguje přímou demokracii, protože za tím vidí vlastní (politické) zájmy.

Okamura a jeho lži

Okamura všemožně prezentuje zavádějící a neověřitelné informace, dokonce prokatatelné lži. Konkrétní lži…

Dne 4.11.2013 v televizním pořadu Hyde Park na ČT24 Okamura prohlásil:
„Švýcarsko je dokonce nejméně zadluženou zemí ve srovnání se všemi zeměmi EU.“

Jedná se o lež! Podle serveru Trading Economics dluh Švýcarska v roce 2012 činil 35,5 % HDP. Stejně jako v ČR se švýcarský dluh rok od roku zvyšuje.

Dne 4.11.2013 v televizním pořadu Hyde Park na ČT24 Okamura prohlásil:
„Poprvé v české historii se dostal nějaký politický subjekt, anebo hnutí, které bylo založeno pár měsíců před volbami, tak se dostalo do Poslanecké sněmovny. Je to český historický rekord.“

Další Okamurova VELKÁ LEŽ! Podívejme se např. na TOP 09… TOP 09 byla zaregistrována na Ministerstvu vnitra koncem listopadu 2009. Strana v květnu 2010 získala 16,7% hlasů ve volbách do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Nebo se podívejme na Unii Svobody, která vznikla v lednu 1998 a v červnu 1998 získala ve volbách 8,6 %, hlasů.

Dne 10.12.2012 v televizním pořadu Interview ČT24 Okamura prohlásil:
„Já jsem hlasoval proti Kalouskovu balíčku.“

Myslel tím vládní stabilizační balíček. Na webových stránkách Senátu je přehled hlasování. Podle tohoto přehledu Okamura nebyl přítomen.

Okamura a komunismus

Okamura je velký propagátor komunistické ideologie a KSČM. Na svém blogu, ve článku Zase tu běhá strašák komunismu, napsal:

„Svým jménem se komunisté v původní podstatě hlásí – ač se to někomu nezdá – k asi nejdemokratičtějšímu systému“

Podle Okamury je komunismus nejdemokratičtější systém, který svět poznal. To je pochopitelně velký nesmysl. Okamura je velmi nebezpečný extremista.

Tomio Okamura

Okamura dále napsal:

„KSČ a později KSČM se od těchto lidí mnohokrát veřejně distancovala a omluvila za křivdy a zločiny, které ve jménu strany zločinci páchali. Vzdala se principiálně násilí a přihlásila se k liberální demokracii“

Opět další Okamurova lež! KSČM se za komunistickou zločinnost neomluvila a nedistancovala se od ní. Na oficiální webu KSČM www.kscm.cz je sice Prohlášení k občanům ČSSR ze dne 20.12.1989, ovšem v dokumentu stojí: „Protože naše bývalé vedení nenašlo v sobě dosud tolik cti a odvahy veřejně se omluvit, činí tak delegáti mimořádného sjezdu KSČ“. Ještě je potřeba říct, že tento dokument není žádné usnesením KSČ, není to ani oficiální dokument KSČ. A už vůbec to není usnesení současné komunistické strany – KSČM. Pod tímto prohlášením jsou pouze podepsáni Delegáti mimořádného sjezdu KSČ. Jde tedy o prohlášení několika delegátů tehdejšího sjezdu.

KSČM velmi tíhne ke komunistickým zločincům a komunistické genocidě. Podívejme se na jejich oficiální weby, kde se beztrestně propagují masoví vrazi…

Web KSČM
www.kscmplzen.cz

Vladimir Iljič Lenin je nejen zakladatel zločinného Sovětského svazu, ale i otec komunistické genocidy. Lenina velmi propaguje a obdivuje předseda KSČM Vojtěch Filip, video zde.

Che Guevara byl masový vrah a extremista, který na půdě OSN prohlásil: „Ano, popravovali jsme, popravujeme a budeme popravovat“. Guevara byl šílenec, který by neváhal odpálit jaderné zbraně. Doslova řekl: „Osvobození světa od imperialistické agrese by za ty miliony mrtvých stálo“.

Hugo Chávez byl diktátor a zločinec, který zmanipuloval volby, čímž se stal neomezeným vládcem Venezuele. Zde zavedl socialismus a znárodnil obrovské ropné společnosti, telefonní firmu, energetický podnik, cementárny mexické společnosti Cemex SAB, atd. Při pokusu o puč dal příkaz střílet snipery do nevinných demonstrantů.

Kapitalismus velmi nenáviděl. Chávez prohlásil:

„Kapitalismus je cesta ďábla a vykořisťování. Chcete-li se dívat na věci očima Ježíše Krista – který byl podle mě prvním socialistou – pouze socialismus může doopravdy vytvořit autentickou společnost.“

„Vždy jsem tvrdil, že na Marsu mohla existovat civilizace. Ale možná tam dorazil kapitalismus a planetu zničil.“

Závěrem

To, že se Okamura neštítí ničeho, to je více než zrejmé. Pro svou politickou kariéru hodlá obětovat i vlastní čest a morálku. Normální člověk to vidí, tupec a zaslepenec ne. Okamura mi velmi připomíná komunisty (členy KSČM), kteří hlásají, že komunistická ideologie nikoho nezabila, že žádná ideologie nikoho nezabila. Takže podle komnistů nacistická ideologie nikoho nezabila.  To je samozřejmě nesmysl. To je jako když Okamura tvrdí, že komunismus nejdemokratičtější systém.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *