Tip na víkend

Nevíte, kam vyrazit o víkendu s dětmi nebo na kole se podívat s rodinou? Já vám pomůžu vybrat to pravé 🙂

Co by jste říkali okolí Plzně? A co konkrétně třeba Starý Plzenec? Bezprostřední okolí Starého Plzence nejlepší navštívit v rámci zdejší naučné stezky. A proč nezačít přímo na náměstí ve Starém Plzenci. Podle nejnovějších archeologických průzkumů víme, že se takové město pokusil založit na levobřežním podhradí hradu Plzeň král Přemysl Otakar II. Nová Plzeň však byla nakonec založena jinde.

Abych nezapomněl na na to co je dost známé ve Starém Plzenci,tak to je přece Bohemia Sekt. Ano tento velice chutný šumivý sekt pochází ze Starého Plzence. Od druhé poloviny 20. stol. získává město tradici výroby vína a šumivých sektů.

Tato naučná stezka kde se dozvíte mnoho zajímavých informací se dostaneme na hrad zvaný Radyně. Při stoupání na hrad míjíme přírodní památku – skalní útvar Andrejšky a už se ocitáme pod hradem u známé výletní restaurace U Radouše, jejíž název nám připomene bájnou postavu zdejšího démona hradu. A abych taky nezapomněl tak na zdejších skalách jsou pěkné cesty pro lidi kteří milují horolezectví. Sám mohu doporučit 🙂

Skalní útvar Andrejšky

Stezkou sestoupíme opět do Starého Plzence a zamíříme po mostě přes Úslavu do místní části Sedlec.Významnou technickou památkou je zde areál se zachovalou věží s litinovým znakem Valdštejnů nebo-li Vartemberků.

Podle mě to stojí za krásně strávený sobotní odpoledne s rodinou nebo dětmi, co říkáte? Samozřejmě, nemůžu prozradit všechno, jinak by jste se tam nechtěly ani podívat 🙂

To vám může všem doporučit Amilo 🙂

2 komentáře u “Tip na víkend

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *