Spotřeba elektriky u radiomagnetofonu Sony

Provedl jsem test spotřeby elektrické energie u přenosného radiomagnetofonu Sony CFD-S03CP (CD/MP3). Rozměry přístroje: 360 x 141 x 235 mm (Š x V x H).

Výsledek testu
Test jsem prováděl celkem 15 hodin, nepřetržitě jsem pouštěl jen CD. Spotřeba elektrické energie byla 0,6 kW. Cena za kWh pro domácnosti je cca 5,- Kč, takže za 15 hodin testování jsem utratil cca 3,- Kč, a to není moc. Před časem jsem prováděl test na malém přenosném radiomagnetofonu Hyundai TRC 666A3 s CD/MP3, tento pořístoj má spotřebu energie 1,5 kW/15 hodin, a to je podstatně víc, než testovaný radiomagnetofon Sony. Takže hodně záleží na přístroji! Jenže zádrhel je v tom, že Hyundai stojí 900 Kč a Sony 2000 Kč. Takže je otázka, zda se vyplatí koupit dražší přístroj (kvalita poslechu hudby je stejná)…

Radiomagnetofon Sony

Související články:

Jeden komentář u “Spotřeba elektriky u radiomagnetofonu Sony

  1. Tak to že se tolik liší i jednotlivé typy přehrávačů, to mě překvapuje. Samotná spotřeba vydáváním zvuku je do 10 W u normální hlasitosti, obrovskou část spořebuje laser u CD (a menší část otáčení). pro použití přehrávače na cestách je důležité kolik vydrží na nabíjecí baterky. Navrhoval bych test spotřeby podle typu přehrávání (CD/MP3 USB/Kazeta/Příjem rádia). Mám zkušenosti že na baterky vydrží CD cca 3 hod, kazeta cca 50 hod, příjem rádia ještě víc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *