ROMEA poškozuje Romy

Občanské sdružení ROMEA provozuje portál Romea.cz. ROMEA zde prezentuje proromská videa – ROMEA TV. Na portále se píše o Romech, diskriminaci Romů, extremismu, neonacismu, Dělnické straně sociální spravedlnosti (DSSS), apod.
Tento portál a videa sleduji několik let. Musím konstatovat, že ROMEA se zde ve všem zastává Romů, vyvyšuje je, často zcela zbytečně až škodlivě. Byla by zde též vhodná nějaká ta kritika Romů, to by si ROMEA měla uvědomit. Takto jednostranná kritika Romy jednoznačně poškozuje.

Také se mi nelíbí, jak ROMEA manipuluje… ROMEA TV například uvádí video: Vandas napadl před soudem státního zástupce. Podívejte se na něj…

Video ROMEA TV:  Vandas napadl před soudem státního zástupce

Nahlásit nefunkční video

I když nesouhlasím s politikou DSSS, Tomášem Vandasem a jeho laciným (a nebezpečným) populismem, tak musím konstatovat, že každý člověk má právo na svůj názor. I Vůdce DSSS Tomáš Vandas, ve výše uvedeném videu, prezentuje svůj názor. Rozhodně nejde o napadení, jak tvrdí ROMEA.

V České republice přeci žijeme v plně demokratické společnosti a každý člověk by měl mít právo na svůj názor, a svobodně ho projevovat. To zaručuje Listina základních práv a svobod. Cikán má právo myslet si, že Čech je hajz, a naopak. I stoletá žena má právo myslet si, že je krásná, a že může mít ještě třicetiletého milence. I uklízečka z nemocnice si může myslet, že nejlepší jídlo na světě jsou žížaly k křenem. A tak dále… Je potřeba si ale uvědomit, že jde o názory lidí, ne o fakta.

V ČR jsou lidi stíháni za své názory a myšlenky. Viz. platná legislativa…

§ 355
Hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny osob

(1) Kdo veřejně hanobí
a) některý národ, jeho jazyk, některou rasu nebo etnickou skupinu, nebo
b) skupinu osob pro jejich skutečnou nebo domnělou rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení, vyznání nebo proto, že jsou skutečně nebo domněle bez vyznání,

bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

(2) Odnětím svobody až na tři léta bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1
a) nejméně se dvěma osobami, nebo
b) tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

§ 356
Podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod

(1) Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.

(2) Stejně bude potrestán, kdo se spolčí nebo srotí k spáchání činu uvedeného v odstavci 1.

(3) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem, nebo
b) účastní-li se aktivně takovým činem činnosti skupiny, organizace nebo sdružení, které hlásá diskriminaci, násilí nebo rasovou, etnickou, třídní, náboženskou nebo jinou nenávist.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *