Resident Evil: Afterlife (2010)

Resident Evil: Afterlife / Resident Evil: Posmrtný život (2010) je akční horor v 3D, který je natočen podle počítačové hry.

Čtyři roky apocalypse, smrtící zombie vládnou světu. Země je zničená. Původcem destrukce je epidemie T-viru, který vytvořila zločinná společnost Umbrella Corporation. Zdravé lidské jedince přeměňuje T-virus v zombies toužící po lidské krvi. Původci za tuto akopalypsu jsou ukrytí v podzemí a stále experimentují s T-virem…

Alice (Milla Jovovich) je v Japonsku včetně svých vlastních klonů, kde bojuje proti společnosti Umbrella, Albertu Weskerovi. Umbrella je však natolik silná, že Alice musí uniknout v červeném dvoumístném letadle na Aljašku. Zde však zjišťuje, že Arcadie – místo, které dosud nezamořil T-virus neexistuje… Alice odlétá do Los Angeles, kde hledá přeživší. Ve dvoumístném letadle přistává na střeše budovy, kde se nalézá několik přeživších, a která je obklopena zombíky, kteří chtějí dostat všechny přeživší v budově. Zombie však mají silného pomocníka – velkého Hromburáce, který tluče na vrata s obrovským kladivem. Zombie se dostávají dovnitř budovy. Zbývá jediné – zneškodnit Hromburáce a zombíky! Což se jim také podaří. Přeživší unikají z budovy na loď jménem Arkadia. Posádka lodi však nikde není… Po důkladném prohledání, Alice a její pomocníci, nacházejí prostory Umbrelly a  přeživší lidi bez nákazy. Ale také svého nepřítele Alberta Weskera! Alice si s ním však poradí a zneškodní ho. Alice a další přeživší zůstávají na lodi. Kam také jinam jít… Alice vysílá, nabízí pomoc,  na nouzové frekenci, pomoc všem dalším přeživším. Slyší ji však někdo? Ano, slyší – Umbrella Corporation!

V kině to je pěkná podívaná, která je nadupaná 3D efekty 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *