Recept pečený candát se špenátem

Recept pečený candát se špenátem.

Suroviny pro čtyři porce:

  • 4 filety z candáta s kůží
  • 2 větvičky tymiánu
  • 4 stonky kopru
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce mořské soli
  • bylinková sůl

Suroviny pro špenát:

  • 500g čerstvých špenátových listů
  • 6 malých cherry rajčat
  • 1 citron na zdobení
  • 1 řapík celeru
  • 1 šalotka, případně bílá cibule
  • 2 dl bílého vína (nejlépe suché)
  • 2 lžíce másla
  • česnek (2 stroužky)
  • 1 lžíce piniových ořechů
  • sůl

Nejprve si nařežte kopr a smíchejte ho s tymiánem a solí. Kůži candáta nařízněte nožem, do filetů vetřete bylinkovou sůl. Připravené filety candáta pokapejte olivovým olejem a nechte odležet.
Příprava špenátu: rozpusťte si v připravené pánvi máslo, přidejte nakrájenou šalotku, prolisovaný česnek, piniové oříšky a řapík celeru nakrájený na kousky. Restujte.
Dále videonávod…

Videonávod: pečený candát se špenátem

Nahlásit nefunkční video

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *