Recept jelení kýta na víně

Recept na jelení kýta na víně.

Suroviny pro čtyři porce:

  • 600 g jelení kýty bez kosti
  • 50 g slaniny
  • 200 g mrkve, celeru, petržele
  • 25 g hladké mouky
  • 4 dl vývaru
  • 4 lžíce oleje
  • pepř (cca 5 kuliček)
  • nové koření (cca 5 kuliček)
  • 1 dl portského vína (případně sherry)
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce másla
  • 2 hrušky
  • cibule
  • 2 bobkové listy
  • brusinkový kompot (menší množství)
  • tymián a sůl

Neprve připravené jelení maso odblaňte, opláchněte, prošpikujte slaninou a mírně osolte. Poté ho opečte v pekáči po obou stranách, z pekáče ho vyndejte. Na zbylý výpek v pekáči přidejte na plátky nakrájenou zeleninu, cibuli a pečte. Přidejte koření, rajčatový protlak a podlijte polovinou portského vína. Též přidejte vývar. Jelení maso dejte do pekáče, kde je šťáva. Přikryjte poklicí a pěčte při 180 °C. Maso během dušení podlévejte vývarem a samozřejmě otáčejte. Dále videorecept…

Videorecept: Jelení kýta na víně

Nahlásit nefunkční video

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *