Půjčky – bez registru, na směnku, online, od soukromých osob

Půjčky bez registru, půjčky na směnku, půjčky online, půjčky od soukromých osob, půjčky bez registru ihned, půjčky bez potvrzení o příjmu, půjčky bez ručitele, půjčky bez poplatku.

Moderní společnost je zvyklá žít, jak se říká „na dluh“. Bohužel jsme se dostali do takové situace, kdy jsou lidé naočkování půjčkami. Jednoduše řečeno, pokud na něco nemám dostatek finančních prostředků, mohu si přece kdykoliv a kdekoliv půjčit. Není to přece již žádný problém a půjčky jsou v dnešní době dost výhodné. Tento pohled na danou věc se může jevit všem lidem, kteří jsou prostě tak nějak lehce ovlivněny reklamou. Pojďme však na toto téma nahlédnout z jiného úhlu.
Možností jak si v dnešní době půjčit peníze je mnoho. Jako základní dvě cesty k získání finančních prostředků si můžeme uvést půjčení od bankovního nebo nebankovního institutu. Jaký je v tom rozdíl? Bankovní institut – to jsou klasické banky, spořitelny nebo půjčky sjednané přes Českou poštu a podobně. Nebankovní instituty – to jsou všechny ostatní. Máme tak na mysli například různé finanční společnosti, nabídky právních subjektů nebo půjčky od fyzických osob (to se může jednat i o půjčení peněz od vlastního sourozence).

Bankovní půjčky

Pokud se budeme krátce zabývat bankovními institucemi (Komerční banka, Česká spořitelna, ČSOB, GE Money Bank, Hypoteční banka, Raiffeisenbank…), je třeba si uvědomit převážně jednu skutečnost. Bankovní instituce nabízejí sice leckdy výhodné nabídky, ale v drtivé většině případů je zde velký rozdíl mezi půjčenou částkou a částkou, kterou musíme vrátit. Mnoho lidí odradí půjčka od bankovních institucí hlavně podmínkou splnit podmínky mezi věřitelem a dlužníkem. Většina již třeba nějakou půjčku poskytnutou má a banky proto udělají tak nevýhodnou částku, že se lidem nevyplatí si takové peníze půjčovat. Právě z těchto podmínek a okolností těží nebankovní instituce.

Nebankovní půjčky

Nebankovní instituce zažívají obrovský boom – nebankovní půjčky. Obrovskou výhodou může být to, že nebankovní instituce (Cofidis, Cetelem, Home Credit, Provident, Essox…) poskytuje tzv. půjčky bez registru. Tedy nejste zapsáni do registru dlužníků, který leckdy může způsobit potíže při dalších finančních krocích. V nabídce těchto společností jsou také tzv. půjčky bez ručitele – není třeba nikdo, kdo by za Vás ručil. Toto se jeví jako další výhoda.
Pokud potřebujeme peníze opravdu rychle, většinou u banky nepochodíme. Půjčka u bankovních institucí trvá až několik dní a leckdy může být na získání peněz méně času. Finanční společnosti nebankovního charakteru poskytují také půjčky online. Tedy přes internet si můžete sjednat veškeré kroky, které vám umožní mít již během několika hodin potřebné peníze na účtu aniž byste museli někam chodit. Leckteré společnosti tak lákají na tzv. půjčky do 24 hodin.
Velmi častým reklamním lákadlem je také možnost půjčky bez potvrzení příjmu. Zní to velmi zajímavě. Často ke sjednání stačí pouze občanský průkaz nebo jiný úřední doklad. Nelze také opomenout půjčky bez poplatku. Společnosti tak například oželí poplatky za sjednání.

Půjčky od fyzických osob

Právě jsme si vyjmenovali mnoho zajímavých a určitě lákavých podmínek, předností a vlastností půjček od nebankovních finančních společností. Nejedná se však pouze o ně. Peníze si můžeme půjčit od fyzických osob – půjčky od fyzických osob. Velmi často tyto inzeráty můžeme nalézt v novinách, v reklamních letácích, ale také převážně na internetu. Jsou to fyzické osoby, které nabízejí zdánlivě za výhodné podmínky půjčení až několika desítek tisíc korun do 24 hodin. Nebudeme pochybovat o tom, že pokud je někdo ve finančních potížích, nebo peníze potřebuje velmi rychle, že je to špatná volba. To samé lze aplikovat na půjčky na směnku. Jenomže mnoho lidí si v této lákavé nabídce nevšimne pár důležitých věcí.
Pokud si chceme sjednat půjčku, mysleme hlavně na to, proč a na co ji potřebujeme. A hlavně, zda-li ji opravdu vůbec potřebujeme. Když už se má člověk zadlužit, nemělo by to být jenom tak, protože každá půjčka má svou nevýhodu. A je úplně jedno, kde si půjčíme.

Než si budete brát půjčku…

U většiny bankovních institucí se nemusíme bát skrytých nevýhod. Na ty je třeba si dát ale pozor u sjednávání půjček u již zmíněných fyzických osob a u nebankovních finančních společností. Je sice opravdu lákavé mít peníze do 24 hodin na účtu, neplatit žádné poplatky, není třeba ručitele a zápis do registru dlužníku vám bude ušetřen, ale rozhodně si přečtěte všechny podmínky.
Mnoho společností může zkoušet poskytovat půjčku sice bez poplatku, ale zahrne vám do půjčky skryté výdaje. Často i za výpis si mohou účtovat i několik set korun. Na co nepřistupujte nikdy, jsou poplatky předem. Někdy jsou nutné pro poskytnutí půjčky, ale velké a na trhu silné finanční společnosti je neposkytují. Neplaťte tedy rozhodně nic předem.
Další částí může být tzv. skrytý poplatek. Půjčka bez poplatků, věřitele a se všemi výhodami skončí, vy vrátíte všechny půjčené peníze, ale najednou vám přijde složenka na úhradu například 2000 Kč. Bude to za poskytnutí služby. Nebude uvedeno za co, ale budete nuceni ji zaplatit. Firma si tak zaúčtuje poskytnutí jejích služeb vám a je jedno, o co se jedná
Tímto není výčet potenciálních nebezpečných kroků ani trošku vypsán. Hledejte informace na internetu nebo se ptejte známých. Ale co si na konec uvést? Není třeba se bát si půjčit od známých a velkých společností, které jsou například často vidět v televizi. Často jsou podmínky srozumitelné a tato velká firma se nedovolí nic špatného.

Půjčky

5 komentářů u “Půjčky – bez registru, na směnku, online, od soukromých osob

  1. Využívají toho, že většina lidí není matematicky zdatná a nasadí vysoký úrok. A s našim „zázračným“ systémem exekutorů se pak dostanou k majetku. Vybírají si ty co v tom neumí chodit (podobně jako mobilní operátoři, Amway …) Prostě hnus podporovaný zákony. Půjčka je cesta do pekel, nikdy nebrat.

  2. Když se u banky nedá, někdy je nutné zajít i do nebankovky. Tam je ovšem třeba dávat hodně pozor na podmínky nebo skryté poplatky. Ja bych nešla k nějaké, kterou bych si neprověřila teprve na netu nebo u známych. To, že lidi neletej na různe podvody, je jenom jejich blbost.

  3. Dobry den. Prosim nutně schanim pujčku na smenku ve vyši 120 000 kč na dobu 2 měsiců vratim 500 000 kč dekuji za odpověed a pomoc SP2CHA

  4. Dobry den,sháním půjčku od soukromé osoby na směnku jedna se o padesát tisíc splatím do jednoho roku s úrokem se pocita

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *