Projekt 44 (2011)

Projekt 44

Český film Projekt 44… Marek je věčně bez peněz, navíc dluží kamarádovi dva tisíce korun. Tenhle kámoš mu dá tip, jak rychle vydělat slušné peníze – 30 tisíc. Marek neváhá a nechá se testovat armádou. Prý jde o zcela neškodný test. Armádní lékař vpichuje Markovi neznámou látku do žíly na krku. Jenže když přijde domů tak mu vůbec není dobře. Na vině je ona „neškodná“ látka.
Marek se z ničeho nic probouzí ve svém bytě  o několik let později a vůbec nic si nepamatuje. Nechutná mu kouření ani alkohol, všichni se k němu odvracejí zády… Armáda z něj udělala stroj na zabíjení!  Šlo o výzkum mikroskopických namobotů, kteří se dokážou přizpůsobit tělu svého nosiletele. Armáda (generál Janeba) pomocí této nanotechnologie chtěl vyrobit vojáky na ovládání – dokonalé vraždící lidi bez vlastního rozumu. A Marek se jim nějak vymknul kontrole – přežil. A to se pochopitelně armádě nelíbí a po Markovi jde. Jenže Marek využívá svých schopností a jde po generálovi Jenabovi. Zde však zjišťuje, že má údajnou schizofrenii, kterou vyvolala aplikace namobotů. A že to byl právě on, kdo zabil mnoho lidí z armády i civisty, včetně své přítelkyně Petry. Nebo to je všechno jinak a generál jen mlží?

Český nízkorozpočtový sci-fi snímek, u kterého jsem se rozhodně nenudil.

Film režíroval Jaroslav Šetek. Ve filmu hrají: Josef Kundera, Martin Havlovic, Lukáš Sebroň a další.

Projekt 44

Projekt 44

Projekt 44

Jeden komentář u “Projekt 44 (2011)

  1. Na to že ten film stál pár v podstatě „pár korun“ se mi to líbilo. Co si budeme povídat, Češi točí sračky za miliony, který se tam ztratěj kdoví kam a člověk pak neocení to, když se někdo pokusí ukázat, že i téměř bez rozpočtu se dá pracovat a dotáhnout to do konce 💡

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *