Nejlepší a nejlevnější dovolená

Každý pracující člověk si potřebuje minimálně jednou za rok pořádně odpočinou a odreagovat se od pracovních povinností, relaxovat. Tato relaxace u vetšiny lidí bývá v podobě dovolené. Zákonná dovolená v Česku jsou čtyři týdny ročně. Za tyto čtyři týdny zaměstnanci náleží průměrná mzda, kterou povinen zaměstnavatel zaměstnanci vyplatit.

Češi a dovolená

Češi jsou národem, který rád jezdí na dovolené, zpravidla jednou ročně, v období prázdnin. Závislot Čechů na dovolenou je obrovská, zejména se jedná o zájezdy k moři – dovolená u moře, které jsou v tuzemsku opravdu velice populární, bezpochyby je to z důvodu absence moře v Česku. Mezi nejoblíběnejší země kam Češi míří na dovolenou patří Itálie, Španělsko, Černá Hora, Egypt, Řecko, Tunisko, Turecko, Francie, Portugalsko, Bulharsko, Chorvatsko, Kypr… Mnoho Čechů má také v oblibě exotické dovolené, často jezdí do Thajska, Mexika, Kuby, Brazílie, Maledivy,Venezuela, Dominikánská republiky, Mauricius, Seychely i Arabské emiráty. Někteří Češi si dokonce na dovolenou půjčují od bank či firem, kterou potom splácejí i několik let.

Nejlepší a nejlevnější dovolená

Nejlevnější dovolená, dovolená za rozumnou cenu

Myslím, že rozhodně není důvod si na dovolenou půjčovat a zbytečně se tak zadlužovat, lze si pořídit skutečně levnou dovolenou, stačí si vše pořádně rozmyslet a neunáhlit se. Pokud chcete opravdu levnou dovolenou, tak doporučuji využít tzv. Last minute zájezdů (zájezdy na poslední chvíli), kde se dá ušetřit až polovina ceny dovolené, což je opravdu velice výhodné. Úplně nejlevnější Last minute zájezdy jsou s odjezdem Německa a Rakouska, což některé cestovní kanceláře také nabízejí. Pokud z nějakého důvodu Last minute zájezdy nechcete využít, tak se dá na dovolené ušetřit ještě i jinak, např. si vyberte levnější destinaci (levnější jsou rozhodně ty Evropské např. Itálie, Bulharsko…), dále se dá ušetřit ve formě polopenze, stravovat se můžete v místní levné restauraci či využít vlastní potraviny. Na dovolené se dá ještě ušetřit ještě dalšími způsoby, tím první je doprava, je všeobecně známo, že letecká doprava je dražší, než autobusová nebo vlastní. Druhý způsob je zkrácení doby dovolené, pokud jste zvyklí na čtrnáctidenní dovolenou, tak si jí zkraťte pouze na sedm dnů. Třetím způsobem, jak ušetřit na dovolené je vybrat si období, kdy jsou zájezdy levnější, je všeobecně známo, že nejdražší zájezdy jsou v období prázdnin – červenec, srpen, naopak nejlevnější zájezdy jsou v květnu, červnu, srpnu, září. Krásné chvilky dovolené nemusíte nutně prožít pouze v zahraničí, u moře. Mohu vás ujistit, že krásná dovolenou se dá také strávit v tuzemsku, třeba někde na horách. Dovolená v Česku je bezva 🙂

Přeji všem překrásnou a pohodovou dovolenou 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *