Margin call (2011)

Film Margin call pojednává o tom, jak vznikla celosvětová ekonomická krize v roce 2008…
Eric Dale pracuje 19 let v úspěšné investiční firmě – 107 let staré bance z Wall Street (Lehman Brothers). Jenže z ničeho nic dostal padáka. Svou rodělanou práci dal tajně kolegovi Peterovi Sullivanovi. Peter z dat zjišťuje, že se na firmu řítí doslova katastrofa, která může stát za koncem celé banky. Všem je jasné, že další dny, budou mít na burze ve Wall Street, všichni závažný problém. Když se toto dozvídá majitel firmy, tak chce brzy ráno začít s výprodejem. A to je svinstvo, protože tím dostane dost lidí na mizinu!
Ráno, zástupce firmy oznamuje zaměstnancům, že se firma rozhodla zlikvidovat většinovou pozici v hypotékou jištěných jistinách s fixním výnosem. A že se rozhodla zrušit podstatnou část firemních pozic a prodat několik klíčových tříd aktiv banky. A krize začíná…

Pěkný film, který ozřejmuje pozadí celosvětové finanční krize z roku 2008. Majitel firmy má zajímavé motto: Buď první. Buď chytřejší. Nebo podváděj.

Ve filmu hrají: Kevin Spacey, Zachary Quinto, Paul Bettany, Simon Baker, Jeremy Irons, Stanley Tucci, Penn Badgley, Demi Moore, Al Sapienza, Ashley Williams, Mary McDonnell, Aasif Mandvi, Susan Blackwell a další.

Margin call (2011)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *