Kouzlo pleťových masek

„Zlobí“ vaši tvář pupínky, vrásky, pigmentové skvrny, je citlivá nebo vysušená? Probuďte vaši pleť zase k životu!

Nebudeme vám nic nalhávat. Ani ty nejdražší pleťové masky z vás ve čtyřiceti neudělají „dvacítku“, ale přesto malé zázraky dokážou. Během několika mála minut můžete mít tvář svěží, vypnutou a hezky pružnou. Působení pleťových masek je skutečně viditelné, tak se nezanedbávejte a párkrát do týdne si dopřejte sice krátký, avšak opravdu účinný relax.

Jak to funguje
Pleťové masky se nanášejí v silnější vrstvě. V pleti se tak hromadí teplo, otevřou se póry, kůže nabobtná a prokrví se. Účinné složky se tak dostanou i do hlubších vrstev pokožky a tvář získá jasnější a zářivější vzhled.

Domácí versus profi
Domácí masky „ze spíže“ jsou určitě levnější než ty kupované, ihned po ruce, a navíc přesně víte, co si na pleť dáváte. Nejsou však úplně vhodné pro citlivou pleť, protože některé přírodní složky (neupravené profesionály) ji můžou podráždit. Kromě toho všechny prospěšné látky do pleti neproniknou, protože domácí masky vám zajistí nabobtnání pokožky jen ve vrchní vrstvě kůže. Ty profesionální, které koupíte v obchodech, jsou oproti tomu přesně uzpůsobené jednotlivým typům pleti a jejich specifickým požadavkům a potřebám.

Zásady „maskování“
Pleťovou masku nanášejte asi jednou až dvakrát týdně na dobře odlíčenou a vyčištěnou pleť. Není na škodu, když pleť před aplikací připravíte. Udělejte jí jemný peeling nebo brossage, které odstraní už odumřelou vrstvu kůže, a přiložte na ni nahřátý ručník. Pleť můžete také napařit nad horkou vodou s bylinami. Póry se ještě více otevřou. Masku naneste v silné vrstvě nejen na obličej (vynechte oblast okolo očí), ale i na krk a dekolt. Můžete buď prsty, nebo jemným štětcem, což je hygieničtější a maska k pokožce i lépe přilne. Nezapomínejte dodržet i dobu působení, protože jedině tak bude maska účinkovat, jak má. Potom tvář jemně umyjte vlažnou vodou (rukama nebo speciálním kartáčkem) a vysušte ručníkem. Nakonec na pleť naneste váš oblíbený vyživující krém, který pleť dokonale zklidní.

pleťová maska

Hydratační pleťové masky
Správnou hydrataci potřebují všechny typy pleti, proto je vhodná pro každého. Pokud byste ji podcenila, pleť by vypadala unaveně a rychleji by se objevily vrásky. Obvykle obsahuje vysoce hydratační vyživující složky a vitamíny.

Zklidňující pleťové masky
Taková maska je ideální pro suchou a citlivou pleť. Zklidní ji, zvláční, zvlhčí, zmírní podráždění a zarudnutí. Můžete ji používat tak často, jak vaše pokožka bude potřebovat (klidně i několikrát týdně).

Čistící pleťové masky
Jesli vás trápí pupínky nebo ezémy, určitě vsaďte na masku s antibakteriálními složkami. Reguluje tvorbu mazu a vyhlazuje pokožku. Příjemnou variantou může být i maska slupovací.

Zpevňující pleťové masky
Liftingové masky mají většinou silný vypínaví účinek, který zabraňuje ochabování pleti. Vypínací efekt vydrží i několik hodin. Pokud vás tedy trápí unavená, povadlá pleť s vráskami, je ideálním pomocníkem před večírkem a nebo kinem.

Ostatní pleťové masky
Antistresové, tonizující, peelingové, detoxikační a jiné druhy pleťových maskek vycházející vstřích momentálním potřebám pleti. Vy sama nejlépe víte, co si vaše pokožka žádá, stačí si pouze vybrat – a potom se už jen těšit z příjemného výsledku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *