Kde a jak koupit doménu

Internetové stránky dneska vlastní kde kdo. Je to nejlepší způsob, jak dát o sobě vědět. Dneska, kdo neni na internetu, jakoby nebyl!
Internetové stránky na freehostingu, s doménou třetího řádu, nestojí za nic. Proto je nejlepší koupit si vlastní doménu a hosting si zaplatit. Pokud si chcete nechat registrovat doménu, tak postupujte následovně:

  1. Nejprve si rozmyslete, jaký by doména měla mít název. Pokud se chcete ujistit, zda je doména volná, tak stačí zadat název domény do vyhledávače. Vybírat můžete z mnoha koncovek, např. cz, com, eu, net, info… Nejlepší je samozřejmě .cz
  2. Objednejte si doménu prostřednictvím registrátora zde. Registrátor vydá fakturu, kterou vám pošle emailem. Po zaplacení faktury vám doménu okamžitě registrují. Vhodné je, vybrat doménu současně s webhostingem, a zaplatit vše najednou. Potom můžete na webu okamžitě začít pracovat.

Pokud neumíte programovat, a chcete si udělat levné a pěkné stránky, tak vám doporuřuji báječný redakční systém WordPress, který je v českém jazyce.

Kde a jak koupit doménu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *