Jsou Amwayáci lháři, manipulátoři, odpad společnosti?

Někteří Amwayáci tvrdí:

  • Amway je nejlepší business na světě!
  • Když budete kontaktovat lidi, tak se rozhodně vyhněte výrazům: amway, prodej, výroky, sehnat lidi, pořádáme sezení, Multi-level marketing, MLM, atd. . Toto jsou termíny, které mohou být při kontaktovaní velice nebezpečné.
  • Amway business má obrovskou budoucnost.
  • Pokud chcete tento business dělat, tak si nejprve musíte uvědomit, proč to chcete dělat. Protože, to je to, co vám bude dávat energii.
  • Pokud si myslíte, že je to člověk perspektivní, tak ho nenechte být a sejděte se s ním znovu, a klidně 5x.
  • Já mám některý lidi, který jsou už osmý rok v procesu „Follow-up“, prostě to jsou lidi, se kterýma jsem se občas viděl a scházel, občas jsem jim půjčil nějaké materiály a pracuji na nich. Oprašuji si je již osmý rok! Protože vím, že oni jednoho dne …
  • „Follow-up“ je proces, který je o tom, když se s někým sejdete, ukážete mu plán, on není hned na místě rozhodnutý, tak se s ním sejdete znovu, a znovu, a zvou, a znovu …
  • Dobrý způsob, jak odpovídat na otázky, je odpovědět otázkou.
  • Amway se vyplatí – na to můžete vzít jed!
  • S Amway si nakoupíte vše co chcete!
  • Ukazuji plán všemu co se hýbe …
  • Už nikdy nebudete mít starosti se zaplacením nájmu.
  • U benzínové pumpy budete moci načerpat vždy plnou nádrž.
  • K Amway businessu potřebujete je mít velký seznam lidí. Je to strašně důležitá věc! Seznam je věc, kterou spousta lidí podceňuje.
  • Napište si na seznam všech lidí, které znáte!
  • Problém většiny lidí je ten, že nemají dlouhý seznam lidí a nemůžou si vybírat, proto se sejdou i s lidma, který nechtěji vydělávat peníze.
  • Už nikdy nebudete muset vstávat v určitou hodinu – chodit do práce. Celý zbytek života budete spát do kolika se vám zachce.
  • Atmosféra Amway seminářů je barvitá , někdy i nespoutaně živá, kdo je navštíví poprvé, tak může být překvapen.
  • Amway má ze všech, kteří se tomuto oboru věnují největší obrat, který každým rokem roste, a v několika příštích letech se odhaduje obrat, který se bude počítat na desítky miliard dolarů. Poznámka: prohlášeno 02/2008.
  • V případě, že vy se rozhodnete, že vybudujete skupinu na diamantovou úroveň, že vy se rozhodnete mít úspěch, pak pravděpodobnost, že se vám to podaří je 100%.
  • Mítink Amway má prioritu! To je něco, co vám může vydělávat obrovské peníze do budoucna.
  • Běžný zaměstnanci se stávají podnikateli, zvyšují si svou životní úroveň, a jejich příjmy se zněkolikanásobují každý rok! A to všechno je teprve začátek!
  • Uspořádejte úspěšný mítink, popř. několik prvních mítinků, na kterých váš sponzor vysvětlí celý program podnikání pro vaše přátele.
  • Atd.

Pokud mohu hovořit za sebe, tak výše uvedená slova jsou strašná, mám z nich velice špatné pocity a emoce. Co plyne z těchto Amawyáckých slov – prohlášení? Z mého hlediska jediné – jsou to „hezké“ řeči, ohlupování lidí, někteří Amwayáci jsou manipulátoři lidí ovládající sociotechniku.

Poslechěte si tento soubor: http://sdrv.ms/J1NlX1, jak Amwayáci vykonávají manipulaci s lidma. Děsné!

Manipulátoři a lháři?

Někteří Amawayáci si hodně protiřečeji. Neprve vám říkají „Už nikdy nebudete muset vstávat v určitou hodinu – chodit do práce. Celý zbytek života budete spát do kolika se vám zachce“. Potom zase slyším od stejného Amwayáka „Mohu říct, že nechápu postoj lidí, který maji takové myšlení, že padnou prázniny, padne léto, a najednou z ničeho nic, jako by to mělo zastavit jejich business. Když mi někdo řekne, že nemůže teďka udělat mítink, protože je hezky, protože je teplo, že musí s rodinou k přehradě, tak já odcházím z místnosti, protože bych toho člověka musel vynést v zubech!“. Toto považuji za lež, z čehož vyplývá, že někteří Amwayáci jsou lháři.

V tomto článku jsou uvedeny subjektivní názory autora článku.

Související články:

Další články o Amway na CzBlogu

Další články o Amway na Amwey-Business.cz

67 komentářů u “Jsou Amwayáci lháři, manipulátoři, odpad společnosti?

  1. Amerického snu jednotlivců, ty nechápavče. To jak to kde vedou skorumpované vlády je úplně něco jiného. Nicméně Amerika i přes svoje současné ekonomické problémy je pořád nejsilnější ekonomikou na světě. A ještě hodně dlouho bude. Doporučoval bych ti se nepouštět do diskusí o Americké ekonomice, potažmo ekonomice vůbec, zase si akorát naběhneš 🙂

  2. Ano, my vlastníci podnikání Amway jsme především ODPAD SPOLEČNOSTI, protože si to myslí Bestmen, nejlepší muž a zároveň majitel nejlepšího blogu na internetu. Takže to tak prostě je. Už to proboha pochopme :-)Kdo všechno je ještě odpadem společnosti, povídej. nebo na to založ rovnou nějaký skvělý článek.

  3. Fakta – někteří Amwayáci tvrdí:

    Někteří Amawayáci si hodně protiřečeji.

    (dobrá čeština, taková podnikatelská :-))

    Hele ty exůtku. Inteligentní člověk docela bez potíží chápe, že když něco dělají někteří lidé nějak, tak to apriori NEZNAMENÁ, že to tak dělají VŠICHNI, jak zde už po sté pořád dokolečka tvrdíš. uvědomím-li si, že ani po několika měsících diskusí, vysvětlování, předkládání faktů a argumentování jsi nepochopil ani nejjednodužší principy, tak mě jímá hrůza při pomyšlení čím se živíš, co děláš, koho vychováváš a že máš tu moc psát na internetu. 🙁 Ano, tak mizerné schopnosti používat myšlení, to je skutečně pozoruhodné 🙁

  4. KDYŽ MI AMWEJÁK PO MÍTINKU ŘEKL, ŽE ZA 8 HODIN PRÁCE TÝDNĚ BUDU MÍT 20 000 MĚSÍČNĚ ČISTÁ RUKA, TAK JSEM HO POSLAL NĚKAM. JSEM NA SVĚTĚ UŽ 62 ROKŮ A JE MI JASNÝ, ŽE BEZ PRÁCE NEJSOU KOLÁČE.

  5. Právě jsem se vrátil z „obchodní schůzky“ amway. Když jsem byl na tuto schůzku pozván známou, tak jsem ani netušil, že jde o amway. Známá mi zavolala, že má novou, výnosnou práci. Když jsem se zaptal oč jde, tak mi odpověděla, že jde o dobře placené pracovní místo (ví, že jsem nezaměstnaný). Třikrát mi říkala, abych vzal hlavně sebou manželku. Po shlédnutí amerických milionářů, plánu mohu říct, že amway je skutečná špína a otravování lidí. Ještě teďka sem z toho rozčílený. Celou dobu se tam jenom mluvilo o penězích :shock:. Furt peníze, peníze, peníze… Amway je podnikání pro slabomyslné. Peníze nejsou rozhodně všechno ❗

  6. Hustý nahrávky, vyznívá z nich silná manipulace s lidským myšlením. Fakt humus amway 🙁

  7. Zdar. Bezva diskuze a články tady ;-). Pěkně debilní amway kecy z těch downloadů a emvejáckýho tvrzení :shock:. Amway může věřit jenom debil. Jsou to totální vymejvači mozků, už o tom nepochybuju a chápu matku, proč jim furt tak nadává. Brácha totiž amway dva roky dělá :lol:. Emvejácký kecy jsou nesnesitelný :mrgreen: Čau

  8. Nomitech:

    Každopádně však zůstává několik skutečností nezměněno. Ty jsi a ještě asi dlouho budeš nezaměstnaný, ona, pokud vylepší způsob prezentace (který podle tvého popisu, pokud si nevymýšlíš, je vyloženě špatný) vyjímečné příležitosti, naopak svůj příjem bude jenom navyšovat. A nezmění se to, dokud nezačneš jinak přemýšlet. Bez změny myšlení není možná změna v životě. A stejně tak také platí, že nezaměstnanost není vůbec žádná náhoda, nedostatek štěstí, nebo přemíra smůly.

  9. Tondo:

    Rozum do hrsti. Práce je v podnikání s Amway více než nad hlavu. Generování příjmu v Amway je pouze v rukou každého vlastníka podnikání. Čím více pracuje, tím více vydělává. Z počátku téměř nic, spotřebitelskou síť je zcela logicky třeba nejprve vybudovat. To dá rozum, nebo ne? Jako v každém jiném podnikání bez zákazníků není byznys. To dá taky rozum, nebo ne? Nevěřím, že Vám někdo tvrdil, že za 8 hodin neidentifikované práce týdně budete brát nějaké peníze v Amway. V Amway nedostáváte peníze za vykonanou práci, na to rovnou všichni zapomeňte, ale jen a pouze za obrat, který „svou prací“ vytvoříte a nebo nevytvoříte. To není jako v zaměstnání, kde dostanete výplatu i když firmě nevyděláte ani korunu. Víte, ono se nestalo nic neobvyklého, jen jste to celé vůbec nepochopil.

  10. tak hele ty bestmene amway je fakt nejlepší biznis na světě. je to skvělá podnikatelská příležitost pro širokou veřejnnost. sem u Amway rok a o žádným vymívání mozků jsem nikdy neslyšel, nic takovýho se tam neděje. pro mně je spolupracovat s firmou Amway velká čest!

  11. „Běžný zaměstnanci se stávají podnikateli, zvyšují si svou životní úroveň, a jejich příjmy se zněkolikanásobují každý rok! A to všechno je teprve začátek!“
    To je vskutku nechutné, stát se podnikatelem a zvýšit svoji životní úroveň, zabezpečit rodinu a tak dále.
    Chápu, proč se bestmanovi toto příčí, protože všichni musejí být unifikováni, všichni musejí být stejní, tedy normální. Běda každému, kdo chce vyčuhovat z řady 💡

  12. Už se konečně lidi vzpamatujte a nevěřte v Amway! Amwayáci jsou vymejváci mozků. Já v tom systému pracovala několik let (3 roky, 1995-1998). Amway je pyramida, na samém vrcholu vydělávaji ty největší vymejváci mozků. Na vrcholu té pyramidy může být teoreticky každý, ale musí mít na to opravdu silnej žaludek – musí bejt extra silnej vymejvač mozků. Nikoho zde nepomlouvám. Sděluji zde mé osobní zkušenosti v Amway.

  13. Velevážená paní Rychtaříková, vámi prezentované názory byli vyvráceny soudem již v roce 1979. Takže si laskavě zjistěte fakta, ať nejste za trdlo 🙂
    Papouškujete tady nesmysly. Vymejvači, vymejvači, vymejvači… jak stádo kdákajících slepic, zde voláte „vymejvači“. Stačí aby spasitel Bestmen vycucal z prstu další článek a jeho verní pisatelé sborově hulákají: „vymejvači, pyramida, podvod…“ Nejste vy náhodou sekta? V čele s Bestmenem, který se sám dosadil na svoji pozici?

  14. Mimochodem, na co nemáte žaludek?
    Na program „one by one“?
    „Amway Česká Republika sro. pomáhá občanům postiženým povodní“
    Jen si dejte texty v uvozovkách do googlu, řekněte, jak jsou vám lhostejné lidské osudy. Jak hnusné je pomoci 7 000 000 dětem, jak ošklivé je pořádat sbírku pro oběti povodní.
    Chápu, že na tohle nemáte žaludek, protože jeden žaludek máte na závist, druhý na aroganci, třetí na nenávist a čtvrtý na lži a pomluvy.

  15. diskutovat zde o obsahu pravděpodobně nemá význam.
    Ale bestmene, řekni mi jednu věc, copak jsi tak hloupý, že nechápeš, že tebe ani nikoho jiného nikdo nenutí to poslouchat?

  16. Bestmene, debilní kecy tady vpodstate predvadis ty a tvoji nohsledi. uzivatele ACZ povazuji za rozumného člověka na základe komentářů které publikoval nejen zde. Protože píše k věci, velmi srozumitelně a logicky.

  17. Nomitech: Děkuji za komentář, dobře jsem se u něj nasmál. A také jsem pochopil, proč jste nezaměstnaný. Předpokládám, že Vás musí buď živit manželka nebo jste placen z toho, co Amwayáci a jiní podnikatelé odvedou na sociálním pojištění. Ten první případ bych nikdy nechtěl zažít na vlastní kůži a proto také chápu Vaši frustraci i potřebu vylít si zlost na Amwayácích, kteří Vám chtěli sice nabídnout pomoc ve formě výdělku, ale byli natolik drzí, že po Vás chtěli PRÁCI. 😡
    V tom druhém případě bych Vám doporučil, abyste se držel přísloví: „Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.“ Nebo by si o Vás mohli někteří myslet, že jste vyžírka. Podobnost s jistým aktuálním (nejen) francouzským problémem je čistě náhodná. 😉

  18. SiD: Paní Rychtaříková je exemplář distributora, který ani nepochopil, v čem vlastně byl. Vzhledem k tomu, že (podle jejích vlastních slov) byla v Amway 3 roky, nabízejí se 2 možná vysvětlení: buď nám tu všem lže nebo je tak nechápavá, že za 3 roky nedokáže identifikovat a popsat, co vlastně dělá. Ať tak nebo tak, její příspěvek nevypovídá nic o firmě Amway, nýbrž o paní Rychtaříkové samotné.

  19. UŽ JE TO TU ZASE 🙂
    “ …A proc furt pisu nove a nove „amway“ clanky? Muze za to skutecne pouze „acz“ a ty jeho debilni kecy a nadavky….“

    Typický projev naprosto nesvréprávné mysli, projev člověka, který sám sebe nezvládá, který je přesvědčen, ať se děje co se děje, je vždy na vině NĚKDO JINÝ. On se jen strašně bojí, žije ve strachu, nevědmosti a obklopen hloupostí. Sám sebe pasoval na kazatele morálky, přitom si nevidí ani do vlastní pusy, jaké blbosti píše. Ale to vše je moje vina. Držím mu prsty nad jeho klávesnicí a PÍŠU A PÍŠU A PÍŠU 🙂 On jen bezmocně přihlíží a je neustále mnou nucen dělat to, co strašně dělat nechce. 🙂 Když nějaký člověk stále dokola dělá něco, co dělat nechce, tak je to obvykle strašnej trouba, hlupák a nesvéprávné jelito. Zde v tomto semeništi jakéhosi podivného rozumu se však dozvídáme, že je to správná cesta proti jakémusi vykonstruovanému nešvaru 🙂 Bestmene, pořád si ještě myslíš a věříš, že po 16-ti článcích o Amway, což je bezpochyby evropský blogerský rekord, ještě někdo uvěří, že jsi zcela v pořádku? Právě nyní totiž ukazuješ ty důvody, příčiny, proč jsem už od počátku tvrdil, že jsi osoba s narušenou myslí. 🙂 a víceméně patříš k doktorovi 🙂 Amway se pro tebe stala fetišem, myslíš na ni od rána do večera i v noci. Máš víc vygumovanou palici, než všichni amwayjáci doromady 🙂 Jen houšť článků, jen houšť dalších porcí hovadin, nesmyslů, blábolů a pitomostí.

    Tvůj oblíbenec a uctívač, ACZ 🙂

  20. Tak blbej seš na to dost, takže bych se vůbec nedivil 🙂 Napsat 1016 článků o své vlastní blbosti, to už chce „fištroooona“ 🙂

  21. Bestmen:
    „…ale ja jsem presvedcen, ze je potreba upozornovat na nesvary…“

    Už starej Ferin říkával, že práskat se nemá, ale hlásitse to musí 🙂 Upozorňovat na nešvary? To abych teda založil „blog“ a začal upozorňovat na nešvar zvaný BLOGERSTVÍ, měkne po něm mozek 🙂 viz tvůj případ. A to dost těžce 🙂

  22. Pane Bestmene, Váš „věhlas“ už překročil hranice internetu a dostal se do reálu. Dnes na Obchod budujícím semináři N21 byl ukazován Váš blog a Vaše příspěvky o podnikání jako odstrašující případ. Myslím, že si tedy můžete začít gratulovat.

    Marta M.

  23. Morávková: a ja si rikal, ze je dneska vynikajci navstevnost. Jo, 3000 UIP za den, to je slusny. Ze by to bylo 3000 amwayaku??? 😀

    Velice dekuji za propagaci CzBlogu, „docentko“ amwayacko :mrgreen:

  24. Morávková: samozřejmě, jak jinak, co také očekávat od komuny 😯 blázni se smějí věcem, které nejsou vůbec k smíchu 😀

  25. Přesně, jak píšete.

    Vysmíváte se zde spolu s několika jedinci systému, výsledkům a úspěchu, který vůbec není k smíchu, ale k velké úctě a pokoře. Za ten systém hovoří desítky let pevné pozice na světových trzích, vynikající rating bez ohledu na výkyvy trhů a krizí, unikátní výsledky a především skvělá budoucnost. Trh a čas už svoji práci udělal a předložil rekapitulaci. Vy se tomu vysmíváte, přestože nemáte vůbec žádné důvody, protože ty výsledky jsou úctyhodné a všichni, kdo ve světě obchodu něco znamenají, je s úctou respektují. Takže, nemějte nám to za zlé, k smíchu je každý, kdo úmyslně, účelově a záměrně nad takovými výsledky vytváří gloriolu lží, výsměchu a pohrdání. neboť tím ukazuje, kam, bohužel, sahá, jeho malinkaté myšlení.

    M.

  26. Bestmen:podle mě seš největší manipulátor ty a odrazuješ lidi od super byznysu. Zbytečně.Všichni můžou uspět a prakticky ve všem. Oni to jenom o sobě neví a když jim něco ze začátku nejde, tak Amway je terčem útoku. Tady nejde o firmu,ale o vás,už to tady říkám po 150 té, ale to je škoda mluvit. Jo a že se lidí ptáme na cíle? Uvědom si, že kdo chce dělat tady tuhle práci musí mít naký motiv proč jí dělat a to my musíme zjistit. Chápeš? Tohle není zaměstnání, kde žiješ od výplaty k výplatě, ale motivace splnit si své sny, takže pochop, že tohle nebudou dělat nikdy ti tvojí „normální“ lidi, protože oni ty sny a cíle nemají a nikdy mít nebudou. Žijí ze dne na den a řeší jen každodenní problémy. To v Amway nikdo nechce. taré čínské přísloví říká: Když nevíte ,kam jdete, je zcela jedno, kterou cestu si vyberete. Zajímavé, jak to všechno sedí co? 🙂 Ale,ty stejně odpovíš, že jsme vymejvači mozků. Víš co tohle je? Výmluva neschopných lidí. 💡

  27. kritikům: nemám vás rád.Jste přesně ti,kteří pořád řeší problémy jiných lidí a né SVÝCH. Na tohle jsem úplně vysazený, jak se furt většina lidí stará o jiné místo o SEBE. Podívejte se někdy na SEBE a na SVOU mysl a SVOU OSOBNOST. Zamyslete se někdy nad SEBOU a nad SVÝMI problémy. Budete překvapeni.O tom je podníkání. V opačném případě zkončíte čuměním z okna jak tisíce důchodců v naší zemi a budete řešit neřešitelné problémy jiných lidí.A zase budete mít problémy. Zamyslete se. 💡 💡

  28. man:

    Dobře, nemáš nás rád. Já tebe mám rád a doufám, že se „uzdravíš“. Pokud amwayáci přestanou nahánět lidi, tak se vás nikdo starat nebude! To si laskavě uvědom, že nic není bez příčiny. Chceš tvrdit, že nenaháníte lidi?

    Někteří amwayáci lidi doslova nahánějí:

    „K Amway businessu potřebujete je mít velký seznam lidí. Je to strašně důležitá věc! Seznam je věc, kterou spousta lidí podceňuje.“

    „Sestavit seznam znamená, napsat všechny lidi, který znáte. Né ty, na který máte telefon. Ale všechny, který znáte!“

    „Dokonce na seznam patřeji i lidi, u nichž nevíte ani jméno! Na seznam patřeji i takový lidi jako… pošťačka, chlap co měří plyn, pokladní ze supermarketu, atd.“

    „Dneska, v době sociálních sítí, facebooků, lidí cz, spolužáků cz, atd. Dneska není problém sehnat kontakt na kohokoliv“

    „Když budete mít dobře sestavený seznam, nebudete mít problém!“

    „Pokud to člověk nedělá – kontaktování lidí, ztratí prémii!“

    „Problém většiny lidí je ten, že nemají dlouhý seznam lidí a nemůžou si vybírat, proto se sejdou i s lidma, který nechtěji vydělávat peníze.“

  29. Pro: man

    Ze vubec reagujes, s negacem je zbytecne ztracet cas 🙂 Nekdo nam musi natankovat benzin, umejt auto, uklidit v baraku, vypravit letadlo… Tak je nech.

  30. KROKODYL:

    Tak hlavne zitra rano nezapomen brzo vstat a vyrazit do fabriky, aby sis do konce roku na ten let letadlem našetřil… :mrgreen:
    A ročni provize z amway by zase možná mohly stačit na to umytí tvé škody 105… 😮 😆

  31. Bestmen: Jsem nadšen tvou sílou a moudrostí. Tvé argumenty jsou ničivé a nejde na ně reagovat. Opravdu cením si příležitosti, že můžu přispět na blog takto bystrého a hlavně moudrého člověka jako jsi ty, Bestmene.

    Né toto byla opravdu legrace.

    VYMÝVAČI- Ano Amwayáci jsou vymývači pro osoby se slabšími intelektualními schopnostmi, které se věří všemu a nechají se zmanipulovat. Pro osoby logicky myslící na plánu Amway není nic, coby vymývalo mozek

    Za hodné práce a dřiny, přijde odměna, dříve nebo později. Práce musí být však odvedena s přesvědčením a patřičným nadhledem.

    To, že se ti někdo ůdajně snažil vymýt mozek Amway znamená, že Tvé intelektuální schopnosti nejsou nikterak na vysoké ůrovni, nýbrž jde o nich dosti polemizovat.

    K Amway a vymývání- Moje rodina je v amway od roku 1994. Nejsme boháči. Nikdy se tomu nikdo z nás nevěnoval natolik, aby mohl vydělat. Jde nám pouze o výrobky= jsou jednička na trhu. Kvalitu nejde porovnat s „obchodovými výrobky“.
    Rodiče, Děda, Teta a hodně známých jezdilo na semináře a musím říct, že to, čemu ty říkáš vymývání je v podstatě motivace, kterou jedinci se slabou „moykovou sebeobranou“ můžou vnímat jako VYMÝVÁNÍ.

    Děkuji.

    Jinak je mi 19 let a právě si plánuji zakoupit Amway licenci. Mezi mými kamarády už mám další tři, kteří se o to začli přeze mne zajímat. Pohled na věc záleží pouze na tom, jak ji vidět chcete. 💡

  32. Andrzej:

    Proč si myslím, že amweyáci jsou lháři, manipulátoři, odpad společnosti? Proč si myslím, že teto byznys, který je především o snech (krásné sny emwejáci) – http://amwey-business.cz/roman-hassmann-tento-byznys-je-o-snech/ je svinstvo? Protože je to založené na negativní manipulaci s lidmi, vymývání mozků, sektaření! Vždyť super emweják říká – radí, jak to máte dělat:

    „Já osobně používám po plánu nějakej způsob kladení otázek, ptám se toho člověka, jakej z toho měl pocit, nebo jestli je něco, co se mu na tom byznysu líbilo, jestli mu to dávalo smysl. Jestli pochopil, že ten byznys funguje, atd. Některou z těchto otázek. Pokud ten člověk po plánu řekne, že mu to dává smysl, nebo alespoň řekne, že to vypadá docela zajímavě, tak potom se snažím hned po plánu vést k tomu, abych mu pokud možno prodal soupravu. Takže když se ho ptám: Jakej z toho máte pocit? A on říká: Jo, vypadá to docela zajímavě. Tak říkám: Takže jste pochopil, že to může fungovat, pochopil jste, že to prachy nějaký vydělává, atd. Říkám: Schválně se snažím, a to si myslím, to je klíč, k tomu uspěšnému dovedení toho procesu do konce, ty otázky klást sugestivně. Tzn. snažím se, ty otázky klást, tak aby ho naváděly k pozitivní odpovědi, aby to nebyly takový ty otázky, na který existuje mnoho různých odpovědí. A vedu ho k tomu, aby odpověděl, tak já chci slyšet.“

    „Když hodinu a půl na tom marketingovým plánu stravím, tak potom bojuju za každýho toho člověka, snažím se ho získat, protože i kdyby to mělo bejt prázdný kolečko, který si jednou za čas něco nakoupí, tak ho budu mít raději ve skupině já, než někdo jiný. Protože nikdy nevím, jestli třeba za rok nebo za dva se situace nezmění a on nedostane chuť se do toho pustit, anebo jestli mi třeba náhodou nepřivede k někomu, koho bych mohl zainvestovat. Když už jsem s někým strávil ten čas… Pokud mi rovnou neřekne – hele jdi do prdele, tohle to nechci… ani čtrnáctimetrovou tyčí bych se toho nedotkl… Prostě nemám zájem, a jestli mi vlezeš na pozemek, tak tě zastřelím brokovnicí do hlavy. Tak furt ještě bojuju. Když mi řekne tohle, tak mu řeknu – tak jdi do prdele. Já nemám zájem se s tebou dál bavit… Jinak bojuju, bojuju, bojuju…“

    „Umění jednat s lidma není exaktní věda, která by se dala spočítat, ale je to umění. To se musí natrénovat! Já jsem přesvědčenej právě o tom, že když clověk tohle umí, tak ani ne tak v jeho osobních případech, ale v momentě kdy budete ty lidi sponzorovat, tak když oni uviději, že i člověk, kterej přišel s tím, že – víš co asi ne… já jsem o tom přemýšlel atd. Když ho ale přetočíte na ANO, nějakým promyšleným způsobem. Nebo když prostě přijde človek a vy ho rovnou vykolejíte z míry tím, že mu řeknete – hele, vždyť jsi říkal, že to vypadá zajímavě, tak se ti na tom asi libilo…? Co to bylo? A po půl hodině on odchazí s podepsanou soupravou a zaplacenejma penězma…“

    „Seminář má přednost před rodinejma oslavama, svatbama, atp. Byznys je to, co nás živí a vydělává na to, aby jsme vůbec měli, kdy takovýhle slavnosti pořádat, a z čeho. Prostě byznys má přednost! A mít lístek na příští seminář, už na tomto semináři, je jedno z takových závazků! Protože čím dřív, máte takový lístek u sebe, tím dřív ho můžete prodat někomu dalšímu.“
    https://czblog.cz/seminar-amway-ma-prednost-i-pred-svatbou/

  33. Andrzej:

    Tento byznys je o verbování lidí, až nechutném verbování lidí, kdy emwejáci přicházejí o kamarády, známé, příbuzné… Vždyť super emweják říká – radí, jak máte verbovat známé i neznámé lidi:

    „Sestavit seznam znamená, napsat všechny lidi, který znáte. Né ty, na který máte telefon. Ale všechny, který znáte!“

    „Dokonce na seznam patřeji i lidi, u nichž nevíte ani jméno! Na seznam patřeji i takový lidi jako… pošťačka, chlap co měří plyn, pokladní ze supermarketu, atd.“

    „Jaký je další zdroj lidí, které známe? Spolužáci. A máme spolužáky ze Základní školy, ze Střední školy nebo odborného učiliště, z vysoký školy. Ale máme taky třeba spolužáky z různých kurzů – kurz počítače, kurz angličtiny. Nebo spolužáky, které známe z Lidové školy umění. To jsou taky spolužáci. Co třeba lidi, který známe přes školu? To nemuseji být jen spolužáci, ale každej známe svého učitele, nebo několik učitelů. Svýho učitele agličtiny, práce na počítači, atd. atd. Kolik je to lidí? Ze základky takových 20, 30. Ze střední školy nebo učiliště, takových 20, 30. Z Vysoký školy? Možná celý ročník! A když se na to podíváme ještě z druhé strany, tak váš partner nebo partnerka, taky maj školy… A když si napíšete společnej seznam, spolužáků…“

    „Pak začnou chodit děti do školky. A maj spolužáky, a ty maj rodiče. A s těma rodičema, vy se můžete znát a setkávat. A můžete si je napsat na seznam. Pak začnou chodit do školy. Tam jsou rodičovský sdružení, že jo. Možná, že neznáte všechny rodiče spolužáků svých dětí, ale víte, že tady sedí pani Dvořáčková, a tady paní Nováčková, atd. atd. Můžete si je napsat na seznam a na příštím rodičovským sdružení se s nima seznámit. Vaše děti možná choději hrát hokej, nebo do hudebky a maj tam i trenéra, spoluhráče a ty maj rodiče. Anebo choději do hudebky, a tam maj učitele a spolužáky, a ty maj rodiče. Obrovský seznam lidí, který známe přes děti. Další seznam lidí je přes zvířata. Kdo máte domácí zvířata… Chodíte s nima k veterináři, možná tam někoho znáte z čekárny, váš veterinář je váš známej. Můžete si ho napsat na seznam. Někdo má psa a chodí s ním na cvičák.“

    „Známe lidi z chaty, známe lidi z kostela, když chodí do kostela. Známe lidi ze sousedství, sousedi a jejich příbuzný. Obrovskej zdroj lidí na seznam! Dámy znaji lidi z porodnice. Pánové znaji lidi z armády, vojska. Co třeba z nemocnice? Někdo kdo ležel v nemocnici, na pokoji se 3, 4 lidma, seznámil se s nemocničním personálem, atd. atd. Známe lidi z obchodů, úřadů, tanečních, ze svých tanečních, nebo tanečních svých dětí. Známe lidi z různých zábav, diskoték, plesů, atd. Známe lidi z hospody. Potom si můžete třeba napsat stranou seznam lidí, o kterých víte, že podnikaji – seznam podnikatelů. Nebo kdo z vás jste podnikatel. Nebo pracujete v obchodě, tak máte seznam zákazníků. Nebo seznam dodavatelů. Obrovskej zdroj jmen lidí na seznam. Známe lidi z různýho cestování, z dopravních prostředků – taxiku, vlaku, autobusu… Kdo jezdí pravidelně vlakem, někam do práce, nebo autobusem nějakou linkou. Vždyť tam furt jezději ty stejný lidi! A není problém, si je napsat na seznam! Já vím, že třeba nevíte jak se jmenujou, ale můžete si napsat nějaký poznávací znamení – chlap v černým kabátě, který jel půlšestkou, třeba.. A až se s ním příště sejdete, můžete se s ním seznámit. Známe lidi z místní politiky – svého starostu, svého poslance, členy zastupitelstva, atd. Známe lidi, který bydleji né v našem městě. To je další poznávací znamení některých lidí, který znáte – lidi mimo město. Známe lidi bohatý, o kom víte, že je bohatej…“

    „Napište si seznam chudejch, napište si seznam úspěšnejch. Úspěšný lidi, někoho o kom víte, že dosáhnul úspěchu, ať už ve svým koníčku, ve sportu, nebo ve svojim zaměstnání, v čemkoliv. Známe lidi, které známe díky pojistným událostem… Když si napíšete tyhle oblasti, ze kterých znáte lidi, tak každej z vás tam dokážete připsat spoustu dalších a dalších oblastí, ze kterých vy osobně znáte někoho, protože já jsem určitě na všechny nevzpomněl. Dámy můžou psát svýho gynekologa, pánové svého ornitologa, atd. atd Prostě známe obrovskou spoustu lidí.“

  34. Andrzej:

    Také je si potřeba uvědomit, že tento byznys není nijak zvlášť o kupování – prodeji výrobků, ale o zmíněném verbování všech lidí, který emweják zná. Vždyť ten váš guru tvrdí – radí:

    „Pokud někdo uvidí tento byznys, jako napojování lidí na internetovou stránku, nabízí prodej drogerie, no pak se mu nemůžou splnit žádný velký sny. Ale v momentě, kdy člověk začne vidět tento byznys jako budování bohatství na základě budovaní budovatelů podnikání, tak nemá problém, že bychtěl mít barák 30+5. Pak nemá problém představit si, že bude mít garáž na 7,8 aut. A bude to výběr jednoho vedle druhýho – Maserati, Lamborghini, Jaguar… A když mu někdo řekne: Proč más 7 aut? Tak on řekne: Na každej den jedno 🙂 Proč máš na každý den jiný auto? To je materialistický svinstvo. Tak ten člověk mu řekne: Víš proč mám na každej den jiný auto? Protože můžu! V takové chvíli, kdy tento byznys začnete vidět jako budování bohatství na základě budovaní budovatelů podnikání, tak toto všechno začne bejt… mnohem větší smysl to dávat. V momentě, kdy to člověk vidí jako prodej drogerie, tak to je blbnutí hlavy, zbytečný!“

  35. Andrzej:

    Co k tomu dodat? JE TO HNUS!

    A můžeš jít zase snít o milionech 😀 Jako třeba v této amwey „pohádce“:

    „Na poslední den v práci pro vás přijede velká, dlouhá limuzína, a teďka vrátný volá šéfovi „Pane řediteli, je tady nějaká státní návštěva, která přijela velikánským autem. Vy nekoho čekáte? Ne, nikoho!“ V čele kancelářské budovy je z toho haló, co tam dělá to velké bíle auto, které stojí už hodinu před vchodem? Pro koho to přijelo, nebo kdo s tím přijel? Jestli náhodou nepřijel nějaký ministr, nebo něco takového. A vy si děláte v klidu svoji práci a hodiny odtikávají a blíží se konec pracovní doby. A všichni ti, co se vám celou dobu smáli, tak maji oči na vrch hlavy a už stojí na autobusových zastávkách a koukají, kdo bude do toho auta nasedat, co je to za honoraci. A vy v tom sáčku, v kravatě vycházíte… Vycházíte z těch dveří, do kterých jste museli chodit každé ráno a odcházet každé odpoledne. Takhle se ohlédnete a říkáte si „Tak tady už nikdy, po celý zbytek svého života, nebudu muset strávit ani minutu!“ A říkáte si „Stálo to za to!“ Příchazíte k té bíle limuzíně a borci tam stojeji na těch autobusových zastávkách, a teď se strkaji, stouchaji do sebe loktama a říkaji „Hele podívejte se na něj, to je ten emveják“. To jsou oni, co se choději koukat na ty auta, oni si blázni snad mysleji, že jednou něčim takovým budou jezdit, nebo co. Hele, běžte někdo za nim. On k tomu jde, on si snad do toho chce sednout! Vždyť to jestě poškrábe, aby nám neudělal ostudu! Teďka vy tam prostě přijdete k tomu auťáku a zaťukáte na okénko, řidič si tam čte noviny, protože měl přijet o 3 nebo 4 hodiny dříve, a když se mu představíte, tak on si okamžite nasadí placatou čepici, vyleze a otevře vám dveře, klaní se. Vy si sednete do toho velikánského, obrovského auta, kde je prostor jak na letišti, nalejete si z baru colu a říkáte „Pane řidiči, tak jedem!“. Ale tak patnáct kilometrů za hodinu, já si to chci užít!“. A teďka kolem těch autobusových zastávek, který jsou obležený kolegama z práce, kteří se vám smáli a ukazovali si na vás prstem, tak vy kolem nich pojedete tou limuzínou, těch patnáct kilometrů za hodinu a budete jim připíjet – čau kluci, už se neuvidíme… Když se vám budou smát moc, tak jim můžete třeba udělat tu kulišárnu – bylo to ve středu, a druhý den ve čtvrtek, až ti vaši kolegové ve čtvrtek ráno budou muset v půl šestý jít do práce, tak před tou budovou je bude vítat bilboard – na něm bude vaše rozesmátá tvář a nad tim bude napsáno „Já už jsem svobodný! A co vy?“. Taková velká mechanická ruka jim bude mávat. To nebude špatný! Takže teďka si napište velký seznam lidí a uvidíme se na semináři.“

  36. Nemůžeš soudit firmu (v tom případě Amway) že ji nějaký opravdu neracionálně myslící jedinec nepochopí. Navykládá, že budete do dvou let milijonář a nevím co všechno. Tak to opravdu není.

    Ten Váš super emweják nebo guru nebo jak ho nazýváte to píše s jistou mírou nadsázky. Logicky- nemůžeš někoho otravovat jeslti po něm chceš spolupráci. Proto je HODNĚ důležité od jaké osoby jsou informace podávány.

    Já mám svého sponsora, který podniká v Amway od roku 1994. Hodně názorů je, že jim to ničí přátelství a rodinu, jenže tady to je pravý opak- má o hodně víc přátel i s těmi staršími. Je to to stejné když vědci přišli na jadernou reakci- myslíš že byla „vyvinuta“ proto aby ji využívali pro jaderné bomby? Nechci se hádat. Jenom normálně diskutovat.

    Bezesporu ale musím souhlasit, že se člověk může opravdu může setkat s jedincem, který nemá všech 5 pohromadě. Musíme ale proto odsuzovat CELÝ SYSTÉM?

    A k tomu věčně vytahovanýmu VYMÝVÁNÍ MOZKU- člověk, který ví co a jak musí udělat aby něco vydělal podnikáním ty mítinky bere jako MOTIVACI. Jako něco, co mu dodá energii aby to nevzdal předčasně- jenom vytrvalí uspějí.

    Byl bych rád, kdyby jste diskutoval a né argumentoval řečmi typu- JE TO HNUS (bez hlubších informací, jak tento MLM funguje) 😉

  37. Andrzej:

    Nesoudím žádnou firmu amway, protože ta s tím nemá nic společného. Amwayáci jsou samostatní podnikatelé, kteří podnikají na živnostenský list, nebo jako právnická osoba (firma). Naopak, firma amway (USA) bojuje proti těm fanatickým seminářům a mítinkům, proti prodeji „motivačních materiálů“ (CD, knihy…), na kterých diamanti rejžujou. Viz. Quixtar – https://czblog.cz/video-amway-global-quixtar-podvod/

    Super emweják = R. Čížek

    Pokud se někdo záměrně snaží klást otázky sugestivně, proto aby druhého zmanipuloval. No tak to považuji za již zmíněný HNUS.

    Pokud má amwayák verbovat neznámé lidi, např. pošťačku, lidi z chaty, kostela, chlapa co čeká na autobus… No tak to považuji za již zmíněný HNUS.

    Pokud má seminář má přednost před rodinejma oslavama, svatbama, atp. No tak to považuji za již zmíněný HNUS. To již opravdu souvisí s fanatismem.

    Pokud mám lidem uvařit silný kafe, abych je zmanipuloval. No tak to považuji za již zmíněný HNUS.

    „Uvařte všem lidem silný kafe. To se vyplatí, protože lidi si dají kafe, voni řeknou, že to je silný, ale když už jste jim ho dali, tak ho vypijou, a podívají se na plán, půjdou domů, lehnou si do postele,(…) teďka si lehne, ona na něj kouká, v jednu hodinu v noci on pořád…, ona: „Co se ti děje, proč pořád koukáš takhle na strop?“, a on říká: „Já vidím kruhy!“, on neví, že to je silný kafe! A manželka se na něj podívá ve čtyři, a on už tam ani není, v tý posteli! Sedí na záchodě, už má odmotanou půlku ruličky a píše seznam, jo?“

    A takto bych mohl pokračovat ještě hodně dlouho.

    Vše je jistě o lidech, nechci tvrdit, že jsou všichni amwayáci stejní… Ale některé doporučované postupy (jak verbovat lidi, jak manipulovat lidi), považuji za minimálně NEETICKÉ AŽ POBUŘUJÍCÍ.

  38. Admine, Bestmene a další jména, kterými se zde tituluješ.

    Je skutečně k popukání a naprosto směšné, jak se TY, který Amway neví vůbec nic, doposud nic z filozofie a praxe Amway nepochopil a k tomu všemu má výrazné mezery v morálce a chápání obecně ….

    POKOUŠÍ

    přesvědčit o své pravdě člověka, jehož rodina má s Amway veskrze pozitivní a kladnou zkušenost už 16 LET !!!

    Těžko pohledat na internetu větší prezentaci pokrytectví, sebestřednosti, nadutosti a nekontrolovaného EGOIZMU.

    Tvé počínání je srovnatelné s chováním neandrtálce, který se pokouší vysvětlovat srdcovému chirurgovi, jak má dělat operaci srdce 🙂

    Ještě bys mohl tomu člověku také povědět, jak tu lidem mažeš příspěvky, pokud v nich shledáváš názory, které jsou neslučitelné s tvými, jak sám vytváříš negativní příspěvky na adresu Amway pod jinými jmény A TAK PODOBNĚ.

    Neexistuje žádný důvod, aby ten člověk dal byť v jediném malém příkladu a případu na TEBE. To by musel být naprostý hlupák a TO ON NENÍ !!!

    Jelikož předpokládám, že i tento můj příspěvek opět smažeš a nikdo jej neuvidí, tak si jej pro jistotu ukládám pro další použití třeba jinde.

  39. Naopak, firma amway (USA) bojuje proti těm fanatickým seminářům a mítinkům, proti prodeji „motivačních materiálů“ (CD, knihy…), na kterých diamanti rejžujou.

    Tohle jsou naprosté LŽI, MANIPULACE S FAKTY A NAPROSTÉ FABULOVÁNÍ S VYTRŽENÝMI FRÁZEMI Z UCELENÝCH KONKTEXTŮ.

    Rozumějte, typické chování Bestmena, Admina na tomto blogu.

    Už Vám také přiznal, že jediné, co jej doopravdy zajímá, je sledovanost tohoto blogu a tudíž zde vytvoří jakýkoliv kontroverzní článek, bez ohledu na pravdu a fakta, jen proto, ABY ZAJISTIL PLAMENNOU DISKUSI A NÁVŠTĚVNOST? ABY VYDĚLAL PÁR PENĚZ?

    Mě se k tomu už několikrát přiznal, dokonce se tím i chlubí, že je to na rozdíl od Amway slušný a poctivý PODNIKATELSKÝ ZÁMĚR.

    Já tomu říkám BEZCHARAKTERNÍ BULVÁR 🙂 Což on velmi těžce nese 🙂

  40. Abych shrnul základní otázku tohoto vlákna:

    Amwayjáci nejsou o nic víc ODPADEM SPOLEČNOSTI, než BLOGEŘI.

  41. Komentuje Tonda, 14.9.2010 @ 15.00
    KDYŽ MI AMWEJÁK PO MÍTINKU ŘEKL, ŽE ZA 8 HODIN PRÁCE TÝDNĚ BUDU MÍT 20 000 MĚSÍČNĚ ČISTÁ RUKA, TAK JSEM HO POSLAL NĚKAM. JSEM NA SVĚTĚ UŽ 62 ROKŮ A JE MI JASNÝ, ŽE BEZ PRÁCE NEJSOU KOLÁČE.

    Přesně takhle vypadá naprosto irelevantní zhodnocení.

    Na mítingu bylo jasně řečeno, že 20 000,- Kč měsíčně je možné získat za 8 hodin práce týdně.

    Reakce dotyčného je úplně někde jinde, on hovoří o penězích bez práce. Což nikdo neřekl a v Amway ani nikdy říct nemůže. Pochopitelně i v Amway, stejně jako všude jinde, jsou peníze pouze za odvedenou práci, čili žádné koláče bez práce.

    Obyčejně by dotyčnému důchodci stačilo, kdyby poslouchal to, co je mu sdělováno. A to je nejčastější problém. Lidé totiž neposlouchají, mají předem připravený blok v hlavě, takže se k nim ty informace prostě nedostanou. Třeba jako Bestmenovi.

    Tomu už byly předloženy úplně všechny informace. Do hlavy mu však nepronikla JEDINÁ 🙂

  42. Napadla mě jedna záludná otázka. Jediné, co tady používáš proti Amway, jsou výstřižky jistého Čížka, kterého osobně vůbec neznáš, nikdy jsi jej neviděl a nic o něm nevíš. Je to tak?

    Mám tedy jednu otázku. Jak by vypadal tvůj blog, tvůj postoj k Amway a lidem v Amway, kdyby tento jediný člověk neexistoval a ty jsi tím pádem neměl k dispozici žádný překroucený a zmanipulovaný záznam, pokoutně ukradený bůh-ví odkud?

    Co bys poté použil proti Amway a lidem v ní? Máš ještě další, hodnotné materiály, které bys mohl použít? Hm?

  43. Přesně jak psal ACZ. Nelze soudit firmu ani systém (který je opravdu ve všem promakaný) podle jedince, který je možná (bohužel) zmanipulovaný, který je možná fanatikem. Brát si máme příklad z lidí, kteří na tomto vydělávají.

    Bestmene, už to tady někdo psal. Příklad atletika- kolik milijonu lidí ji skoušelo a uspělo pár procent z nich, přesto nelze říct, že je ZLÁ. To můžeme říct o všem. Všude jsou fanatici, ktere něco pohltí a věnují se tomu natolik, že to je až nebezpečné životu. Křesťanství je zlé? Nikoliv, jenom když nejsme fanatici. Je to tak se vším.

    A těch 20 000 měsíčně můžete mít jako pasivní příjem na doživotí a nemusíte dělat nic. Toto vám zaručí jako jeden z mála Amway. Jenomže práce která tomu bude předcházet je spojena s roky dříny a vysmívání a nevím čeho všeho.

    Ale jestli Vám jde o počet návštěv na blogu tak to se vám možná podaří. Já se sem tam podívam na co jste přišel nového.

    S ůctou Andrzej Z.

  44. Andrzej:

    Nutno upozornit, že Čížek je amway byznysu opravdu významná osobnost. Zde na tomto blogu se zatím od jeho slov – rad nikdo nedistancoval. Naopak, např. Ivánek (acz) se zná dokonce s Čížkem osobně…

    „Já vím dobře, kdo je pan Čížek, znám jej osobně !!!“
    https://czblog.cz/kdyz-reknete-amway-byznysu-ne-neznamena-to-ne/#comment-4287

    Navíc s ním ACZ zcela souhlasí…
    „Slova, věty a myšlenky, které Čížek vyslovil, natočil, nahrál, mě osobně připadají naprosto v pořádku, jsou logické, mají hlavu i patu a pro přemýšlivého, nikoliv domýšlivého člověka mají také významnou hodnotu. Ještě něco?“
    https://czblog.cz/multi-level-marketing-mlm/#comment-6420

    Jak jsem již napsal – vše je o lidech… Jako ve všem! Já samozřejmě vím, že tento byznys může fungovat, ALE… Nejhoší je to selhání lidí, poté zcela zbytečné fanatizování lidí, nešťastné „motivace“ různých organizací (ty nemají s firmou amway nic společného) , ap. Navíc má tento byznys špatné jméno, proto nesmíte zpočátku říct, že se jedná o amway…

    „Když budete kontaktovat lidi, tak se rozhodně vyhněte výrazům Amway, prodej, výroky, sehnat lidi, pořádáme sezení, Multi-level marketing, MLM, atd. . Toto jsou termíny, které mohou být při kontaktovaní velice nebezpečné.“

    Když někomu (nové ovečce) řeknete amway, MLM… tak si hned většina lidí myslí, že se jedná o nelegální pyramidovou hru, letadlo. Já vím, že to tak není! To jsem zde několikrát prohlásil (i můj „věrný“ ACZ to může potvrdit).

    Tvé názory zní dobře, nemyslím si, že jsi špatný člověk, ale prosím, dej si pozor, ať se nezmění tvá osobnost…

    Ty nesouhlasíš s tím, co říká – radí Čížek??? (byl bys první amwayák)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *