Jsem zklamán z ODS. Koho volit místo ODS?

Vždy jsem v minulosti volil pravicovou stranu – Občanskou demokratickou stranu (ODS). Očekával jsem, že ODS a tato Vláda podstatně sníží státní dluh, a to ne na úkor obyčejných lidí, malých a středních podnikatelů. Očekával jsem, že tato Vláda zatočí s nemakačenky, a tím nemyslím jen Cikány, ale i další pakáž. Též jsem očekával, že zatočí s nechopnými úředníky, že každý úředník bude za svou neschopnost a omyl patřičně potrestán. A samozřejmě jsem očekával, že někdo zatočí s korupcí. Jak ale může pár poctivých lidí zatočit s korupcí, když většina jsou korupčníci…

Podnikatelé a firmy

ODS měla vždy v předvolebním programu plnou podporu podnikatelům a firmám, nezvyšování daní, apod. Nestalo se tak. Podnikání v České republice je tak obtížné, že v roce 2012 zbankrotovalo bezmála 3.700 firem. A to je opravdu alarmující číslo.
Další věcí je zpřísnění celého Živnostenského zákona, kdy musí podnikatel dokládat odbornou způsobilost na řadu živností. To také významně znepříjemňuje a brzdí podnikatelskou činnost. Celá řada těchto neefektivních nařízení pocházejí z diktátorské Evropské unie.
Každá vláda, která brzdí podnikatelskou činnost, velmi škodí. Je potřeba si uvědomit, že právě podnikatelé a firmy zaměstnávají lidi, platí daně…

Nemakačenkové a podobná pakáž

Kdo se už konečně zaměří na skupinu lidí, kteří dlouhodě nepracují?! K tomuto tématu musím podotknout, že zde je potřeba zcela změnit výplatu sociálních dávek. Není přeci možné, aby cikánská rodina pobírala sociální dávky 20, 30… tisíc měsíčně. A nejsou to pouze Cikáni. Dneska je takový trend, že lidé neuzavírají sňatky. Takže taková žena s dvěma dětmi („svobodná matka“) dostává od státu 20 tisíc měsíčně (ba i víc). Proč by tedy šla do zaměstnání a uzavírala sňatek?
Z výše uvedené plyne to, že v tomto státě se mají nejlépe lidi, kteří nepracují  a pobírají sociální dávky. A to je velmi špatně! S tímto nešvarem se musí rychle něco dělat. Nebo nás Cikáni a další vežbež „sežerou“.

Nechopný úředníci

Neschopných úředníků je v České republice celá řada. Významná část státních úředníků v ČR ještě zesiluje tak rozsáhlou byrokracii, která ničí firmy a bězné občany. A za svou nechopnost nejsou tito lidé nijak trestáni! Tito lidé jsou zaměstnání na Finančních úřadech, Živnostenských úřadech, OSSZ, Katastrálních úřadech, Městských úřadech…
Česká republika platí do společné kasy Evropské unie (EU) významné miliardy a celá řada státních úředníků nedokáže dotace dostatečně ohlídat, což je skandální. Vždyť už nyní je EU pro ČR VELKÝ prodělek

Významné miliardy nás stojí:

  • Úředníci, kteří přerodělují evropské dotace.
  • Náklady na kofinancování evropských projektů.
  • Vyhovění různých nařízení EU (to stojí stovky miliard ročně). Například „musíme“ do pohonných paliv (benzín, nafta) přimíchávat ethanoly a oleje, které se velmi draze a maximálně neefektivně vyrábějí z řepky a dalších rostlin. A to se VELMI prodraží.
  • Díky erosměrnici „musíme“  vyrábět 13 % elektřiny ze solárních panelů a bioplynů, apod. Všichni odběraté elektřiny platí podporu obnovitelných zdrojů energie.
  • atd.

To je ale těžký, když řada pablbů a připosranců hlasovalo v referendu pro vstup do EU. Já tam byl a hlasoval proti. Lidi v České republice se prostě bez socialismu a diktátu neobejdou 🙁

Kdo místo ODS?

Takže se naskýtá otázka: Dokáže některá politická strana vyřešit výše uvedené problémy? Těžko říct… Rozhodně současná situace nahrává extremistům a neonacistům – Dělnické straně sociální spravedlnosti (DSSS). A zločincům a extremistům – Komunistické straně Čech a Moravy (KSČM). Též Komunistické straně Československa (KSČ), kterou v současnosti vede bývalý komunistický pohlavář (a zločinec) Miroslav Štěpán.

Bylo by potřeba VŠECHNY politky z celé politické scény vypakovat a nahradit je novými. To je podle mého názoru jediné východisko. Vůbec nevypadá špatně Strana svobodných občanů (Svobodní).

2 komentáře u “Jsem zklamán z ODS. Koho volit místo ODS?

  1. Co provedl Klaus po převratu na čele ODS nemá nikde období.źe mně ruka neupadla když jsem tyto loupežníky volil!!

  2. Tento stát zavedli politici (levou i pravou rukou nerozdílnou) do totální prdele.
    Včera sem si okusil to snižování administrativy. Sthuju svou firmu o 300m z ulice A do ulice B. Protože stát cítí potřebu vést nějaký obchodní rejstřík musím vyplnit cca 15 stran formuláře. Na něj nalepit kolek za 2.000 Kč. Důležité je přiložit originál nájemní smlouvy (k čemu pak je asi toto dobré) a dále přiložit notářský zápis, že se společníci usnesli změnit ulici sídla. S nějakými dalšími ověřenými podpisy šup poplatek cca 4.000 Kč.
    Takže aby měl stát svůj rejstřík ok, celej den zabitej papírováním a běháním po všech čertech a 6 tis na poplatcích.
    Každého politika, kterého potkáte je potřeba mlátit a mlátit a mlátit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *