Je Stanislav Gross gauner desetiletí?

Stanislav Gross je bezpochyby velice kontroverzní osobnost politické a podnikatelské scény. V letech 2000 – 2004 zastával funkci ministra vnitra. Od srpna 2004 do dubna 2005 byl Gross předseda vlády. V dubnu 2005 byl nucen opustit vysokou politickou scénu kvůli finančnímu skandálu. Přinejmenším divným prodejem akcií energetické společnosti Moravia Energo, ze dne na den zbohatl. Poté ještě dál bohatl a bohatl… Dnes je Gross zámožný podnikatel – multimilionář (nebo už miliardář?).

Je Stanislav Gross gauner desetiletí?

Deník Blesk si nechal udělat anketu na téma Gauner desetiletí české politiky. Suveréním vítězem se stal právě Standa Gross. V této anketě hlasovalo neuvěřitelných 50 000 lidí.

Můj názor

To, zda je Standa Gross gauner století, to si nedovoluji tvrdit, ale… Gross je příkladem toho, jak je politika výnosný byznys, resp. počátek výsnosného byznysu, a také to, jak prohnilá je politická scéna 🙁 Gross podnikal, když byl ve vysoké politice – obchodoval s akciema. Jak známo, vysoce postavení politici, mají informace, o kterých se normálním smrtelníkům ani nezdá. A to považuji za minimálně střet zájmů. Je velice smutné, že je Gross dnes ještě na svobodě. Bylo by potřeba konečně nějakého vysokého politika disciplinárně potrestat. Dočkáme se toho ale někdy??? To je otázka…

Nevěřím tomu, že někdo Grossovi prokáže podvod, nezákonné obohacení či něco jiného. Proč? Protože tzv. anonymní akcie jsou prostor pro korupci, podvody a další nešvary. Osobně jsem pro zrušení anonymních akcií. Jenže je otázka, zda se toto politikům hodí! Určitě by bylo zajímavé vědět, kdo vlastní například fotovoltaické elektrárny, různé podvodné úvěrově společnosti apod.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *