Jak na Zbyňka Novosáda (vzduchovky.com)?

Možná máte problémy s internetovým obchodem Vzduchovky.com, resp. s panem Zbyňkem Novosádem, který tento obchod provozuje. Já jsem v tomto internetovém obchodě objednal zboží a rovnou zaplatil (13.6.2011 – před více než 60 dny), objednávku jsem zrušil, ale pan Novosád se nemá k tomu, aby peníze vrátil zpět. Toto jednání považuji za nezákonné obohacení, případně podvodné jednání. Vzhledem k okolnostem jsem před časem podal trestní oznámení na Policii ČR  a stížnost na Českou obchodní inspekci (ČOI). Co jiného dělat s takovým člověkem? O těchto oznámeních jsem pana Novosáda nijak neinformoval.

Policie

Trestní oznámení
Trestní oznámení můžete podat ústně do protokolu (policista s vámi sepíše protokol) nebo písemně. Písemné trestní oznámení můžete zaslat doporučeným dopisem nebo osobně podat na podatelnu. Trestní oznámení musí obsahovat:

  • Kterému orgánu činnému v trestním řízení je trestní oznámení určeno,
  • kdo podává trestní oznámení, kdo je poškozený, kdo je pachatel, případně svědek,
  • jak a co (jak se celý případ stal – co nejvíce podrobností),
  • kdy (datum a čas, kdy byla objednávka vytvořená),
  • kde (uveďte přesné místo, kde byla objednávka vytvořená),
  • následky události – uveďte výši škody nebo další újmy,
  • datum a podpis,
  • důkazy k případu (např. podací lístek z pošty).

Myslete na to, že trestní oznámení můžete učinit na kterékoliv policejní služebně v ČR. Je nepřípustné, aby vás policista odkázal na služebnu v místě bydliště. Na takového policistu si okamžitě stěžujte u nadřízeného. Já jsem záměrně podal trestní oznámení mimo bydliště a pani policistka ochotně toto oznámení přijala, což jsem byl mile překvapen. Trestní oznámení můžete též podat na Státním zastupitelství. Já jsem si trestní oznámení vypracoval sám v klidu v kanceláři, pouze jsem ho odvedl na policejní služebnu a nechal si potvrdit kopii. Hlavně v něm (na konci) nezapomeňte uvést větu, že chcete být informováni o výsledku šetření. Ta věta může vypadat např. takto: Žádám, abych byl vyrozuměn o tom, s jakým výsledkem bylo moje trestní oznámení prošetřeno ve smyslu § 158, odstavce 2 trestního řádu. Po převzetí oznámení má policie za povinnost bezodkladně konat a musí vás vyrozumět do 30 dnů.

Stížnost na Českou obchodní inspekci
Pokud budete podávat stížnost na ČOIku, tak tuto instituci nemusíte navštěvovat osobně ani zdlouhavě posílat doporučený dopis. ČOIka má e-podatelnu, kde vyplníte a odešlete příslušný formulář. Uveďte veškeré podrobnosti k případu, podobně jako u trestního oznámení.

Závěrem
Rozhodně nechápu podnikání pana Novosáda, jeho počínání je cesta do pekel. V jeho internetovém obchodě si zákazník objedná, on se zachová takto minimálně nestandartně, jako v mém případě (a nejsem sám, je toho plný internet), a už se tam nikdy nevrátí. Pokud by byl zákazník spokojený, tak by si objednával opakovaně. Je snad pan Novosád tak těžký asociál, že toto nechápe? Já jsem například plně spokojen s internetovým obchodem Alza.cz nebo Cybex.cz, kde občas nakupuji. Pan Novosád si ani neuvědomuje, jak pomáhá CzBlogu (a sobě neskutečně škodí). Brzy CzBlog ovládne internet s volně prodejnými zbraněmi – pokud někdo bude hledat volně prodejné zbraně (vzduchovky, plynovky…), tak narazí na CzBlog.cz! Např. na článek Vzduchovky.com = HNUS všech HNUSů!

Recenze zákazníků na internetový obchod Vzduchovky.com

recenze-vzduchovky.com

Update:
Dne 6.10.2011, pan Novosád, vložil, na můj účet, celou dlužnou částku. Musel jsem však podat na něj trestní oznámení na Policii ČR a podniknout další opatření ohledně vymáhání mé pohladávky. Více související články…

Související články:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *