Horor Nakažení smrtí/Insanitarium (2008)

Americký horor Nakažení smrtí pojednává o muži Jackovi (Jesse Metcalfe), který se chce dostat za svou duševně nemocnou sestru Lily (Kiele Sanchez) do psychiatrické léčebny, kde šéfuje šílený doktor Gianetti (Peter Stormare). Má totiž podezření, že se v léčebně dějí divné věci. Jack se pořezává na ulici a dělá ze sebe blázna, čímž se k sestře dostane velice rychle 🙂 Jack zjišťuje, že doktor Gianetti provádí na pacientech léčbu, která je přinejmenším nestandartní. Gianetti podává pacientům nevyzkoušený lék Orphium, po kterém pacienti mají chuť na lidskou krev. Z pacientů se stávají nemrtví zombie, kteří se požírají mezi sebou, a samozřejmě nepohrdnou ani personálem. Z krvavé lázně prchá Jack se sestrou, jeden pacient a ošetřovatelka. Ošetřovatelku sejmou zombíci, pacienta zneškodňuje doktor Gianetti lobotomií. Gianettiho zraňuje krvelačný pacient zavřený v kleci. Jack a Lily z léčebny utečou, ale zombíci též…
Poněkud zvrhlá scéna je, když jeden pacient otrhne kočce hlavu a hltá její krev, ostatní pacienti se též přidávají. Nebo když zdravotní sestra ošetřuje ulomenou ruku a dostane na ní chuť.

Příznivci opravdové brutality možná budou tak trochu zklamáni, protože opravdová zombická řežba plná brutality a krve začíná až ve druhé polovině filmu.

Ve filmu rají: Peter Stormare, Jesse Metcalfe, Olivia Munn, Lisa Arturo, Kiele Sanchez, Dale Waddington Horowitz, Kurt Caceres, Jeff Buhler, Mark Kelly, Kurt Caceres a další.

Nakažení smrtí/Insanitarium (2008)

Nakažení smrtí/Insanitarium (2008)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *