Horor Lesní duch/Smrtelné zlo/The Evil Dead (1981)

Horor Lesní duch/Smrtelné zlo… Partička mladých lidí přijela na starou chatu v lese. Chata není nijak vábná, ale pronájem byl velice levný. Po večerním přípitku se začnou dít doslova brutální věci. Nejprve ve sklepě naleznou velice starý magnefon, který si pustí. Na magnetofonu je nahrávka z Knihy mrtvýchNecronomicon. Nahrávka však vyvolala zlé démony, které na obyvatele chaty brutálně útočí. Dívka co byla venku, je málem zabita démonem, proto se rozhodnou, že chatu opustí a přespí ve městě. Jenže les je odtamtud nepustí, nezbývá nic jiného, než zůstat na chatě. Jenže do jedný holky vstoupil démon a ta na ostatní brutálně útočí. Nezbývá nic jiného, než ji zavřít dolu do sklepa. Jenže to už na obyvatele chaty útočí démon z venčí. Dostává se do další dívky, ze které se stává odporná příšera, která chce zabíjet. Je potřeba tu stvůru zlikvidovat – rozsekat na kousky. Jen co kousky těla zakopou v lese, na chatě začně řádit další holka posedlá démonem, která se jim dokonce vysmívá (resp. démon v ní): My tě dostanem, my tě dostanem…. Ty holce bude potřeba useknout hlavu rýčem! Přeživším je jasné, že tady nebude jednoduché přežít, a přežije maximálně jeden! Film je plný krvavých a brutálních scén, které nejsou na tu dobu vůbec špatné.

Jde o pěkný nízkorozpočtový horor, který vydělal velice slušné peníze. Rozpočet $375,000, celosvětové tržby $29,612,367.

Film režíroval Sam Raimi. Ve filmu hrají: Bruce Campbell, Ellen Sandweiss, Betsy Baker, Theresa Tilly, Ted Raimi, Richard DeManincor, John Cameron, Scott Spiegel, Sam Raimi, Ivan Raimi, Cheryl Guttridge a další.

Lesní duch/Smrtelné zlo

Lesní duch/Smrtelné zlo

Lesní duch/Smrtelné zlo

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *