HIV, AIDS pořád nelze vyléčit!

HIV (Human Immunodeficiency Virus) je nebezpečný virus, který způsobuje ještě nebezpečnější nemoc AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome). Jak, známo viry nelze léčit antibiotiky, takže efektivní léčba, který by zneškodnil virus HIV, neexistuje. Virus se v těle člověka vyskytuje v krvi, spermatu a poševním sekretu. Nejvíce nakažených je v Africe (zde i vznikl), Rusku a jihoamerických státech. V České republice je nakažených necelých 2000 lidí. Lékaři ale odhadují, že jich může být až 8000. Realita je taková, že většinou se nejedná o sociální případy nebo prostitutky. Bohužel, většina nakažených o své nemoci ani neví. Často se smrtelný ortel dozvídají maminky v těhotenství, kdy se dělá test na HIV. V tomto případě manželku zpravidla nakazil manžel. Rozhodně se nejedná o sociálně slabé rodiny! Také je si potřeba uvědomit, že HIV/AIDS není už dávno nemoc pouze homosexuálů.

AIDS a slavné osobnosti
AIDS se nevyhýbá ani celebritám. Ze slavných osobností měl AIDS např. Rock Hudson (americký herec), Arthur Ashe (tenista z USA), Fredie Mercury (zpěvák), Ondrej Nepela (krasobluslař ze Slovenska), Rudolf Nurejev (tanečník z Ruska), Michal Hejný (český herec, který si zahrál ve filmu Dívka na koštěti) a mnoho dalších.

Jak se HIV nepřenáší?
Virus se nepřenáší např. vzduchem, v bazénu nebo ve sprchách, otiskem kliky na dveřích, stiskem ruky, polibkem, apod.

Jak se HIV přenáší?
Virus se přenáší: nechráněným sexem, krví (transfúze nebo jiný kontakt s krví), u narkomanů při píchání drog do žil.

Jaké jsou příznaky?
Počátek infekce je hodně podobný obyčejné chřipce – horečka, únava, bolest v krku, apod. Tyto obtíže trvají měsíc nebo několik měsíců. Potom obtíže zcela zmizí. Destruktivní potíže pacienti pociťují až za několik let – 2, 3, 5, 10 let, to je velmi individuální. Jedná se o destrukci imunitního systému, kdy se nemoc AIDS plně rozvinula.
Pacienti s AIDS mají v mnoha případech ošklivou vyrážku po celém těle, která někdy přeroste v rakovinu kůže. Dále: silné bolesti hlavy, velké nádory lymfatických uzlin, zánět jícnu, tuberkulózu, silný kašel, silný průjem, atd.

Lék na AIDS současná medicína nemá! Existují pouze léky, které zpomalují průběh nemoci 🙁

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *