G. I. Joe / G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009)

G. I. Joe je akční sci-fi film, který byl natočen podle komiksové předlohy. Ve filmu si zahrála i česká modelka Karolína Kurková.

Destro je firma, který vybrábí nejmodernější a vysoce destruktivní zbraně. Vyrábí např. nanomiti – minivojáci, kteří požírají kov a další materiály, dokážou požírat tanky i celá města. Firma má proti sobě silného protivníka – tým G. I. Joe. G. I. Joe má k dispozici nejmodernější zbraně a technologie, např. akcelerační obleky. Duke a Ripcord jsou v týmu nováčci, při výcviku mají vynikající výsledky. Bez nich by samozřejmě dobro nad zlem nezvítězilo. Ve hře je ještě kriminální organizace Kobra, která se snaží přivést svět do destrukce. Ana (baronka) z Kobry chce nanomitové hlavice, kterými chce ničit svět. Ana odpálí hlavici na Eiffelovu věž, jenže Duke včas nanomiti deaktivuje, čímž zachrání Paříž. Eiffelova věž však spadla. Ane Duka zajme a veze ho na základnu na Severní pól. G. I. Joe však ví kde je, a vydají se ho samozřejmě vysvobodit, a zároveň získat nanomitové hlavice. Boj teprve začíná!

Film je plný pěkných efektů a akčních scén i zábavy, a nechybí ani pěkné holky.

G. I. Joe režíroval Stephen Sommers, který režíroval i filmy: Van Helsing, dva díly Mumie, Nová Kniha džunglí. Ve filmu hrají: Dennis Quaid, Channing Tatum, Marlon Wayans, Sienna Miller, Saïd Taghmaoui, Christopher Eccleston, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Rachel Nichols, Joseph Gordon-Levitt, Ray Park, Kevin J. O’Connor, Arnold Vosloo, Jonathan Pryce, Grégory Fitoussi, Byeong-heon Lee, Karolína Kurková (česká modelka), Gerald Okamura, David Murray, Brendan Fraser, Lili Mirojnick, Gunner Wright, Leo Howard, Joe Chacon, Jim Byrnes, Martin Dew a další.

G.I. Joe: The Rise of Cobra

G.I. Joe: The Rise of Cobra

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *