Firefox je oblíbenější než Internet Explorer

Již od samotného internetového zrození prohlížeče Internet Explorer má tento prohlížeč od Microsoftu bezpečnostní trhliny, někdy opravdu kritické, které mohou vést k ovládnutí počítače hackerem, což často mívá nedozírné následky pro majitele počítače (krádež dat atp.). To Microsort nesmírně poškozuje, ale může si za to sám.

Řadu uživatelů windows (především Windows 7) dnes používá Internet Explorer 8, která je nejnovější verze tohoto prohlížeče. Nový prohlížeč od Microsoftu na první pohled vypadá dobře nabízí celkem dost nových užitečných funkcí (dobrý je filtr proti phishingu). Ale spousta počítačových odborníků z celého světa se shoduje na tom, že i nejnovější verze Internet Explorer není na tom s bezpečnostzí zrovna dobře.

Dle mojich statistik používá více uživatelů internetu při surfování internetový prohlížeč Firefox než Internet Explorer a já se jim nedivím, já Firefox používám také a to již řadu let. Ten náskok Exploreru před Firefoxem sice není tak závratný (cca 2%), ale pro Microsoft je to rozhodně velký neúspěch. Mezmeme-li v úvahu tu skutečnost, že Internet Explorer je dnes v každém novém počítači s operačním systémem Windows. Do budoucna, podle mého názoru, bude Firefox značně oblíbenější,  než Internet Explorer.

Firefox

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *