Financování volebních kampaní politických stran

Všechny politické strany v Česku financují své volební kampaně majoritně z vlastních prostředků, tyto prostředky jim dává stát, jsou to tedy peníze nás všech, které platíme státu např. v podobě daní. Většina politických stran bere volební kampaň jako cestu získání moci, což je špatně.

Osobně považuji volební kampaně politických stran za něco zcela zbytečného, za zcela zbytečné vyhazování peněz, vyhozování stovek milionů korun, které by šlo použít na jiné – důležitější účely, např. tyto prostředky dát do strádajícího zdravotnictví. Ať se politické strany včetně jejich členů – politiků chovají tak, jak mají – ať plní svá volební předcevzetí, ať dělají maximum pro své voliče. Pokud se takto budou chovat, tak si volič udělá obrázek o této straně – politikovi již v průběhu funkčního období a k volbám půjde s jasným přesvědčením, nebude potřebovat žádnou stupidní volební kapaň. Poté volební kampaně přestanou mít svůj smysl. Nemyslím to tak, že bych financování volebních kampaní striktně zakázal, to rozhodně ne, ale pouze bych jim zákazal jejich přímé financování, tj. financování z prostředků politické strany, ať si peníze seženou jinde, např. ať si najdou sponzora, nebo ať se na volební kampaň složí všechni členové politické strany (z vlastních mezd). Když se politici neuměji chovat, plnit své volební závazky, tak ať si volební kampaň zaplatí z vlastních prostředků! Tolik můj názor.

Děkuji za pozornost.

Jeden komentář u “Financování volebních kampaní politických stran

  1. Naprosto souhlasim. Jsem rada, ze nejsem sama komu pripada nemoralni financovani volebnich kampani za penize danových poplatniku.
    Dekuji za clanek

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *