FBI seznam nejhledanějších teroristů

Federal Bureau of Investigation (FBI) je Federální úřad pro vyšetřovaní, který patří pod Ministerstvo spravednlosti USA. FBI má seznam nebezpečných teroristů, po kterých intenzivně pátrá po celém světě.

USAMA BIN LADEN (Usáma bin Ládin) je bezpochyby nejhledanejší terorista světa. Je podezřelý z mnoha teroristických útoků po celém světě. USA nabízejí odměnu ve výši až $ 50 miliónu za informace vedoucí přímo k dopadení nebo odsouzení tohoto zločince.

Usáma bin Ládin není zdaleka jediný terorista, po kterém FBI soustavně pátrá. Dle seznamu FBI je takových teroristů hned několik…

AYMAN AL-ZAWAHIRI – lékař a zakladatel organizace Egyptian Islamic Jihad (EIJ). Tato organizace se staví proti egyptské vládě a usiluje o její svržení přes násilné prostředky. Někdy v roce 1998, EIJ, pod vedením Al-Zawahiri se spojil se zločinnou organizací Al Qaeda (Al-Káida). Ayman Al-Zawahiri je podezřelý z útoku na americké ambasády v Tanzanii, Nairobi a Keňi. USA nabízejí odměnu ve výši až $ 25 miliónu za informace vedoucí přímo k dopadení nebo odsouzení tohoto zločince.

FAHD MOHAMMED AHMED AL-QUSO – v roce 2000 organizoval teroristický útok na americký křižník USS Cole v jemenském přístavu Aden. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí přímo k dopadení nebo odsouzení, v kterékoli zemi.

HUSAYN MUHAMMAD AL-UMARI – byl obviněn v Kolumbii z toho , že  se dne 11.8.1982 zúčastnil na bombového atentátu, na let číslo 830 společnosti Pan Am. Při tomto útoku zemřel jeden chlapec a dalších šestnáct cestujících bylo zraněno. Dále je podezřelý, že zúčastnil útoku na letadlo, které letělo z Japonska na Havaj (276 pasažérů). USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí přímo k dopadení nebo odsouzení, v kterékoli zemi. Dále USA nabízejí odměnu ve výši až 200.000 dolarů za informace vedoucí k dopadení Al-Umari.

AHMED MOHAMMED HAMED ALI – je obviněn pro účast na bombových útocích na velvyslanectví Spojených států v Dar es Salaam, Tanzanie a Nairobi v Keni, 7. srpna 1998. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí přímo k dopadení tohoto teroristy.

ANAS AL-LIBY– je obviněn pro účast na bombových útocích na velvyslanectví Spojených států v Dar es Salaam, Tanzanie a Nairobi v Keni, 7. srpna 1998. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí přímo k dopadení tohoto teroristy.

WADOUD MUHAMMAD HAFIZ AL-TURKI – je obviněn v Kolumbii pro únos letadla Pan American World Airways (let č.73), ke které mu došlo 5.9.1986 během zastávky v Karáčí, Pákistán. Útok vyústil ve vraždu 20 cestujících a posádky, včetně dvou amerických občanů, a pokus o vraždu 379 cestujících a členů posádky, včetně 89 amerických občanů. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí přímo k dopadení nebo odsouzení tohoto teroristy.

AHMAD IBRAHIM AL-MUGHASSIL – v roce 1996 zaútočil bombami na vojenský komplex v saúdskoarabském Dhahranu, kde došlo k smrcení několika osob a materiálním škodám na vojenských objektech. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí přímo k dopadení nebo odsouzení tohoto teroristy.

ABDUL RAHMAN YASIN – je epileptik, který se zúčastnil teroristického útoku ve World Trade Center, New York, dne 26. února 1993, kde zemřelo šest lidí a mnoho lidí bylo zraněno. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí přímo k dopadení nebo odsouzení tohoto teroristy.

JAMAL SAEED ABDUL RAHIM – je obviněn v Kolumbii pro únos letadla Pan American World Airways (let č.73), ke které mu došlo 5.9.1986 během zastávky v Karáčí, Pákistán. Útok vyústil ve vraždu 20 cestujících a posádky, včetně dvou amerických občanů, a pokus o vraždu 379 cestujících a členů posádky, včetně 89 amerických občanů. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí přímo k dopadení nebo odsouzení tohoto teroristy.

MUHAMMAD ABDULLAH KHALIL HUSSAIN AR-RAHAYYAL – je obviněn v Kolumbii pro únos letadla Pan American World Airways (let č.73), ke které mu došlo 5.9.1986 během zastávky v Karáčí, Pákistán. Útok vyústil ve vraždu 20 cestujících a posádky, včetně dvou amerických občanů, a pokus o vraždu 379 cestujících a členů posádky, včetně 89 amerických občanů. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí přímo k dopadení nebo odsouzení tohoto teroristy.

SAIF AL-ADEL – je obviněn pro účast na bombových útocích na velvyslanectví Spojených států v Dar es Salaam, Tanzanie a Nairobi v Keni, 7. srpna 1998. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí přímo k dopadení tohoto teroristy.

MUHAMMAD AHMED AL-MUNAWAR – je obviněn pro účast na bombových útocích na velvyslanectví Spojených států v Dar es Salaam, Tanzanie a Nairobi v Keni, 7. srpna 1998. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí přímo k dopadení tohoto teroristy.

ADAM YAHIYE GADAHN – je obviněn pro zradu a materiální podporu Al-Káidy. USA nabízejí odměnu ve výši až 1 milion amerických dolarů za informace vedoucí přímo k dopadení tohoto zločince.

IBRAHIM SALIH MOHAMMED AL-YACOUB – v roce 1996 zaútočil bombami na vojenský komplex v saúdskoarabském Dhahranu, kde došlo k smrcení několka osob a materiálním škodám na vojenských objektech. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí přímo k dopadení nebo odsouzení tohoto teroristy.

JAMEL AHMED MOHAMMED ALI AL-BADAWI – chtěl v souvislosti s 12.10.2000, bombardovat USS Cole v Adenu, Jemen. Tento útok vyústil ve smrt 17 amerických námořníků. Po tomto útoku byl zatčen, ale z vězení utekl v dubnu roku 2003. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí k jeho zatčení.

MOHAMMED ALI HAMADEI – je údajně členem teroristické organizace Libanonského Hizballáhu. 14.6. 1985 unesl komerční linkové letadlo, na jehož palubě zavraždil jednoho občana Spojených států amerických. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí k jeho zatčení.

ALI ATWA – 14.6. 1985 unesl komerční linkové letadlo, na jehož palubě zavraždil jednoho občana Spojených států amerických. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí k jeho zatčení.

HASAN IZZ-AL-DIN – 14.6. 1985 unesl komerční linkové letadlo, na jehož palubě zavraždil jednoho občana Spojených států amerických. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí k jeho zatčení.

ABDULLAH AHMED ABDULLAH – je obviněn pro účast na bombových útocích na velvyslanectví Spojených států v Dar es Salaam, Tanzanie a Nairobi v Keni, 7. srpna 1998. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí přímo k dopadení tohoto teroristy.

DANIEL ANDREAS SAN DIEGO – je obviněn z bombových útoků na dvě kancelářské budov v San Franciscu, Kalifornie. FBI nabízí odměnu ve výši až 250.000 amerických dolarů za informace vedoucí přímo k jeho zatčení.

FAZUL ABDULLAH MOHAMMED – je obviněn pro účast na bombových útocích na velvyslanectví Spojených států v Dar es Salaam, Tanzanie a Nairobi v Keni, 7. srpna 1998. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí přímo k dopadení tohoto teroristy. Je odborník přes počítačové systémy.

JABER A. ELBANEH – je obviněn z poskytování materiální podpory teroristické organizaci, a ze spiknutí za účelem poskytnutí hmotné podpory, konkrétně na Al-Káidu. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí k jeho zatčení.

ALI SAED BIN ALI EL-HOORIE – je údajně členem teroristické organizace Saudi Hizballah. V roce 1996 zaútočil bombami na vojenský komplex v saúdskoarabském Dhahranu, kde došlo k smrcení několka osob a materiálním škodám na vojenských objektech. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí přímo k dopadení nebo odsouzení tohoto teroristy.

ABD AL AZIZ AWDA – je obviněn z podílu bombových a raketových útoků, vraždách a praní špinavých peněz.

ISNILON TOTONI HAPILON – je absolventem Vysoké školy na Filipínách. Je obviněn pro údajnou účast na teroristických útocích proti státním příslušníkům ve Spojených státech a dalších cizích státních příslušníků v okolí Filipínské republiky.

RAMADAN ABDULLAH MOHAMMAD SHALLAH – je obviněn z několika bombových útoků, vražd, vydírání a praní špinavých peněz. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí přímo k dopadení nebo jeho odsouzení.

ABDELKARIM HUSSEIN MOHAMED AL-NASSER – V roce 1996 zaútočil bombami na vojenský komplex v saúdskoarabském Dhahranu, kde došlo k smrcení několika osob a materiálním škodám na vojenských objektech. USA nabízejí odměnu ve výši až 5 milionů amerických dolarů za informace vedoucí přímo k dopadení nebo jeho odsouzení.

ADNAN G. EL SHUKRIJUMAH – v červenci roku 2010 byl obviněn z teroristického spiknutí, protože zaútočit na cíle ve Spojených státech a Spojeném království.

———————————-

Update:

Usáma bin Ládin zemřel! Vůdce zločinecké teroristické sítě Al-Káida, zabilo speciální americké komanda v domě v Abbottabádu u pákistánské metropole Islámábádu. Jeho tělo bylo pohřbeno američany do moře. V noci z 1. na 2. května 2011 zemřel silný symbol světového terorismu. Boj s terorismem však ještě nekončí…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *