Den poté/The Day After Tomorrow (2004)

Katastrofický film Den poté
Na Antarktidě se odlamuje obrovská ledová kra, při tom málem umírá klimatolog Jack Hall (Dennis Quaid). Při konferenci o globálním oteplování, Jack Hall vysvětluje, že globální oteplování může vyvolat významné ochlazení – dobu ledovou. Zúčastnění konference nevěří, a to byla velká chyba! Jackova předpověď se brzy vyplňuje – z nebe padají obrovské kousky ledu, v Los Angeles zuří obrovská ničivá tornáda, nad Sibiří je tlaková níže jakou nikdo nepamatuje, v Austrálii řádí ničivý tajfun… Správa letectva zastavuje veškerý provoz v celých Spojených státech. Velká klimatická změna je tady!
Jack má problém, jeho syn Sam (Jake Gyllenhaal) se nachází v New Yorku. Jenže New York se zaplavuje, začíná sněžit a vše zamrzá. Po všech těch destruktivních bouřích následuje doba ledová! Člověka až zamrazí, když New Yorkem proplouvá ruská námořní loď, která následně zamrzá. Sam, jeho přátelé a další přeživší, nacházejí úkryt ve veřejné knihovně. Odtamtud Sam telefonuje otci, otec radí synovi, ať tam zůstanou a rozdělají oheň. Jack popadá polárnickou výstroj a vydává se za synem do New Yorku.
Sam s několika přeživšími v knihovně pálí knihy v krbu, takže o teplo mají postaráno. Též vyznává lásku Lauře Chapmanové (Emmy Rossum). Jenže zjišťuje, že Laura má těžké poranění na noze a nutně potřebuje antibiotika. Proto se tři chlapci vydávají do zamrzlé ruské lodi. Zde však po nich jdou hladový vlci. Chlapci zde nalézají Penycylin a rychle prchají před smečkou vlků. Jen co se dívce udělá lépe, tak otec nachází svého syna.

Ve filmu hrají: Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal, Sela Ward, Austin Nichols, Emmy Rossum, Tamlyn Tomita, Sasha Roiz, Nestor Serrano, Tim Bagley, Rick Hoffman, Ian Holm, Mimi Kuzyk, Perry King, Dash Mihok, Chuck Shamata, Jay O. Sanders, Larry Day, Kenneth Welsh, Tony Calabretta, Adrian Lester, Arjay Smith, Amy Sloan a další.

Den poté / The Day After Tomorrow

Den poté / The Day After Tomorrow

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *