Česnečka – česneková polévka recept

Česnečka – česneková polévka je vhodná na kocovinu (po opici). Česnek (Allium sativum) totiž člověka posiluje!

Česnečka s rajským protlakem a sladkou chilli omáčkou:

Suroviny:

  • 1 litr vody
  • 1/2 rajského protlaku
  • masox
  • 1 vejce
  • 1 lžička sladké chilli omáčky
  • drcený kmín
  • pepř
  • majoránka
  • 5 stroužků česneku

Do vroucí vody přidáme půl protlaku, masox (dle chuti), pepř, drcený kmín, majoránku sladkou chilli omáčku. Vejce lehce rozmícháme ve sklenici a postupně zašleháváme do vroucí polévky. Dále přidáme prolisovaný česnek. Kdo má rád silnější česnečku, tak si může prolisovat jeden stroužek česneku přímo na talíř a zalít hotovou česnečkou. Já používám pouze český čenek, který má sílu.

česnečka

Další recepty zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *