Černobylské deníky / Chernobyl Diaries (2012)

Černobylské deníky / Chernobyl Diaries

Americký film Černobylské deníky / Chernobyl Diaries… Skupina mladých lidí vyrazila na Ukrajinu (dříve Sovětský svaz) na dobrodružný víkend – do města Pripjať, kde se nedaleko nachází Černobylská jaderná elektrárna. Kde došlo 26. dubna 1986 k jaderné havárii. Město Pripjať je sice uzavřená zóna, jenže vstup jim za úplatu zařídil místní muž  Juri. Ve městě měří míru zamoření Juri přístrojem, který měří radiaci, takže procházka opuštěným městem je relativně bezpečná. Když skupina s průvodcem prochází byty bývalých obyvatel, tak na vyběhne velký medvěd. A to nikomu rozhodně do smíchu není. Po tomto incidentu se všichni zúčastnění shodnou na tom, že raději pojedou pryč z města. Jenže auto nejde nastartovat. Juri se sice snaží přivolat pomoc vysílačkou, ale marně. Navíc nikdo neví, kam Juri jel, takže ho nikdo ani nebude hledat. Nezbývá nic jiného, než zůstat ve městě duchů přes noc. Horor začíná večer, když zaslechnou podivné zvuky. Juri má zbraň a jde se podívat. Jenže už se nevrátí zpět do dodávky. Na ostatní v dodávce začne útočit několik nebezpečných psů. Druhý den naleznou brutálně zavražděného Jurije – je doslova vykuchaný. Je jasné, že někdo po nich jde. A je to skutečně tak. Jeden po druhým začnou umírat strašnou smrtí – likvidují je zohavení pacienti tamní nemocnice, kteří jsou vysoce ozáření radiací. To se dozvídá poslední přeživší poté, co se dostane do neznámé tajné nemocnice…

Film není ani tak brutální horor, jako zajímavý průvodce po opuštěném městě Pripjať, kde v době své slávy bydlelo 10 tisíc lidí – zaměstnanců jaderné elektrárny Černobyl.

Film režíroval Bradley Parker. Ve filmu hrají: Jesse McCartney, Olivia Dudley, Devin Kelley, Jonathan Sadowski, Ingrid Bolsø Berdal, Nathan Phillips, Dimitri Diatchenko a další.

Černobylské deníky / Chernobyl Diaries

Černobylské deníky / Chernobyl Diaries

Černobylské deníky / Chernobyl Diaries

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *