Cenzura v České televizi?

„Studentské krajské volby vyhráli Piráti, které volila pětina zúčastněných. Přes 15 procent studentů hlasovalo pro TOP 09, desetina studentů volila Dělnickou stranu sociální spravedlnosti. Pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do krajského zastupitelstva překonala ještě ODS se 7,8 procenty, po 5,1 procentu měla i Strana svobodných občanů a ČSSD. Organizátorem projektu je společnost Člověk v tísni, která si od něj slibuje zvýšení zájmu mladých o politiku. Opravdové volby do krajských zastupitelstev se konají 12. a 13.“

Tak začínal článek U středoškoláků vyhráli v krajských volbách piráti, TOP 09 skončila druhá, který byl zveřejněn na webu České televize (ČT 24), a který byl následně smazán. Článek prý porušoval vnitřní pravidla České televize. Článek byl ještě viditelný v cache Google, tak jsem ho ofotil:

Smazaný článek ČT

 

Každý web má svá interní pravidla, ty určuje jeho provozovatel. I já mám svá interní pravidla pro články. Též pravidla pro kometáře, které musí návštěvníci Czblogu dodržovat. Pokud jej nedodržují (např. odkazují na jiné internetové stránky), jejich kometář nebude schválen. To je naprosto v pořádku, rozhodně se nejedná o totalitní systém, jak si někdo myslí. Každý si totiž může založit svůj web a psát si tam co chce, a samozřejmě stanovit svá pravidla. A to totalitní systém rozhodně není.

Abych se vrátil zpět ke smazanému článku. Fakt je, že Českou televizi si platíme všichni (koncesionářské poplatky). Nejedná se o soukromou firmu nebo organizaci. Přesto musí být cenzura nepřípustná! Jenže zde šlo skutečně pouze o anketu, navíc určenou pouze pro jednu skupinu obyvatelstva. Takže tento výsledek těchto „voleb“ není volební realita. Navíc není záruka, že nebylo s hlasy manipulováno. Článek neměl být smazán, spíš měl být jinak formulován. To je můj názor.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *