Byl Alois Grebeníček uštván Konfederací politických vězňů?

Svaz mladých komunistů Československa (SMKČ) tvrdí, že Alois Grebeníček (nar. 5. ledna 1922), byl uštván Konfederací politických vězňů…

Byl Alois Grebeníček uštván Konfederací politických vězňů?

Bývalý vyšetřoval komunistické tajné policie StB Alois Grebeníček, byl viněn z toho, že v 50. letech krutě mučil politické vězně. Měl vězně bít a pouštět jim do těla elektrický proud. Trestní oznámení pro ublížení na zdraví, na něj podal Úřad dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu. K mučení mělo docházet ve věznici v Uherském Hradišti. Vzhledem k údajnému špatnému zdravotnímu stavu, se však Grebeníček procesu neúčastnil. V roce 2003 Grebeníček zemřel, proto bylo stíhání zastaveno.

Alois Grebeníček nevinný?

Alois Grebeníček nebyl odsouzen, takže z hlediska práva je nevinný, nicméně… Jeho syn Miroslav Grebeníček (bývalý předseda KSČM), deníku MF Dnes řekl: „Odmítám nepravosti, které se děly v padesátých letech. A pokud jde o Uherské Hradiště, kde sloužil můj otec, tak jsem při studiu pramenů zjistil, že tam byla jistá skupina příslušníků StB, kteří se pokoušeli vyšetřovat prostřednictvím elektrického proudu. Tohle odsuzuji. Z této doby bychom se měli poučit.“.
Také existují svědci, např. Petr Vymyslický tvrdí, že Alois Grebeníček byl doslova mlátička. Od ostatních vězňů dostal radu, ať si kryje hlavně hlavu… „Měli pravdu, jednou jsem se ale až moc předklonil a Vyšenko či Grebeníček mi silným kopancem do zadku rozdrtili varle.“.

Alois Grebeníček uštván?

Též si myslíte, že Alois Grebeníček byl uštván Konfederací politických vězňů? Je otázka, co SMKČ myslí, tím „uštváním“… V každém případě, je nutno říct, že Alois Grebeníček byl člen zločinné Komunistické strany Československa (KSČ), která stojí za genocidou, šikanou lidí… A ten, kdo byl člen KSČ, tak má na rukou krev! Též zastávám názor, že bývalý člen KSČ nemá co pohledávat v politice!

Související články:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *